Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Hyperlapse video: Eerste blik op Scenic Eclipse II

Ultraluxe rederij Scenic Cruises heeft een nieuwe timelapse-video onthuld waarin de bouw van haar nieuwste Discovery Yacht, Scenic Eclipse II, te zien is. Het schip zal in april 2023 in gebruik worden genomen.

Het schip – een bijna identiek zusterschip van zusterjacht Scenic Eclipse – zal later deze maand op de scheepswerf in Rijeka, Kroatië, voor het eerst het water raken. Het schip wordt gebouwd door MKM Yachts, een wereldleider in luxe scheepsbouw, is eigendom van moederbedrijf Scenic Group.

 

Cruises in eerste seizoen

Het nieuwe Discovery Yacht zal naar verwachting in april 2023 voor het eerst vertrekken vanuit Lissabon. De Eclipse 2 kan door haar  innovatieve rompontwerp en de technologie aan boord, zowel koude pool- als warmweerbestemmingen verkennen. Het openings-seizoen omvat routes door de Middellandse Zee, Schotland, Amerika, het Caribisch gebied en beide poolgebieden. In 2024 zal het schip ook Australië, Polynesië en Indonesië aandoen.

Een van de voordelen van het bouwen van Scenic Eclipse II op de ‘in-house’ scheepswerf van Scenic Group is de volledige controle over het ontwerp, de bouw en de exploitatie in combinatie met de snelle vertaling van ideeën naar de realiteit. Er zijn aanpassingen gedaan aan het originele Scenic Eclipse-ontwerp op basis van feedback van gasten en bemanning aan boord. Gasten kunnen verbeteringen verwachten aan de Senses Spa, een groter zwembad en vergroot buitenruimte op dek 10.

“De toevoeging van Scenic Eclipse II aan de vloot zet onze missie voort om gasten een unieke ontdekkingstocht te bieden. Onze Discovery Yachts zijn uniek omdat ze extreme en uiteenlopende omstandigheden aankunnen, wat betekent dat ze van het ijskoude water van de Arctische en Antarctische wateren naar de warmte van het Caribisch gebied kunnen gaan en havens en baaien kunnen verkennen waar grotere schepen gewoon geen toegang toe hebben”,  aldus Dominika Lange, Sales Director.

6-sterren ervaring

Scenic Eclipse biedt een 6-sterren cruise-ervaring en is ontworpen om toegang te bieden tot de meest afgelegen en opmerkelijke havens ter wereld. Aan boord zijn Zodiacs, twee luxe helikopters en een zespersoons onderzeeër.

Alle Scenic Eclipse-reizen zijn all-inclusive. Transfers, gastronomische ervaringen, premium merkdranken en once-in-a-lifetime excursies zijn allemaal inbegrepen in de prijs.

Afvaarten aan boord van Scenic Eclipse II starten vanaf september 2023.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)