Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Norwegian Sun raakt kleine ijsberg in Alaska

Cruiseschip Norwegian Sun van Norwegian Cruise Line heeft afgelopen zaterdag 25 juni schade opgelopen toen zij een ijsberg raakte. Het schip was onderweg van Sitka naar Skagway en bevond zich in dichte mist. De ijsberg was een behoorlijk groot stuk, minimaal ter grootte van een vrachtwagen volgens passagiers die aan boord zijn. Dit soort ijsbergen komen in de regio veel voor.

De rederij meldt geen gewonden, wel werd koers gezet naar Juneau voor een nader onderzoek door duikers. Het schip heeft daardoor de stop in Skagway wel moeten annuleren. De Norwegian Sun maakt het gehele seizoen vanuit Seattle cruises naar Alaska, variërend van 6 tot 10 dagen.

De huidige cruise vertrok op 21 juni vanuit Seattle richting Sitka en Hubbard Glacier. Na het bezoek aan de gletsjer was de Sun op weg naar Skagway. Ze zou daarna nog Juneau, Ketchikan en Victoria bezoeken voordat ze op 30 juni zou terugkeren.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)