Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Le Commandant Charcot als ijsbreker voorop

In het Noordpoolgebied bereidde expeditieschip Le Commandant Charcot van rederij Ponant de weg, als ijsbreker, voor een ander schip; de RV Kronprins Haakon. Beide schepen waren op weg naar de Noordpool. De Noorse oceanografische en poolijsbreker Kronprins Haakon, eigendom van het Norwegian Polar Institute, gaat naar de Noordpool als onderdeel van haar jaarlijkse wetenschappelijke expeditie om op een missie milieumonsters te verzamelen.

Deze ontmoeting, gepland door beide kapiteins, creëerde een kans voor een unieke samenwerking, waarbij beide schepen hun capaciteiten combineren. Le Commandant Charcot heeft uitzonderlijke eigenschappen, zoals de technische capaciteit om als ijsbreker te fungeren. Het schip kan elke zee-ijsconditie aan, vandaar dat ze een vaarweg opende voor de RV Kronprins Haakon, die achter Le Commandant Charcot aanvoer.

“Deze samenwerking toont volledig de waarden van PONANT, die zijn opgericht door Franse koopvaardijofficieren en zich inzetten voor wetenschappelijke inspanningen. Dit is een voorbeeld van wat kan worden bereikt door teamwerk”, verklaart kapitein Patrick Marchesseau aan het roer van Le Commandant Charcot. “Bovendien is het een unieke kans voor onze gasten om de uitdagingen van poolwetenschap met eigen ogen te zien.”

Le Commandant Charcot is een expeditieschip voor 245 gasten. Ze is voorzien van faciliteiten en apparatuur voor onderzoek, om wetenschappers te helpen met observatie, onderzoek en analyse van de poolgebieden.

Waterproof Cruises & Expeditions

 

Wil je meer weten over expeditiecruises? Ga dan naar Expeditiecruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)