Cruisereiziger
Telecommunicatie

Royal Caribbean gaat over op SpaceX’s Starlink voor beter internet

Royal Caribbean Group heeft haar plan aangekondigd om SpaceX’s Starlink te implementeren. Het wordt daarmee de eerste in de cruise-industrie die zijn snelle connectiviteit met lage latentie toepast voor beter internet aan boord voor haar gasten en bemanningsleden over de hele vloot. De innovatieve breedbandinternetservice zal worden geïnstalleerd op alle schepen van Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silversea Cruises, samen met alle nieuwe schepen van elk van de merken.

De implementatie van de Starlink-technologie in de hele vloot zal onmiddellijk in de herfst van 2022, beginnen, gebruikmakend van de inzichten die zijn verkregen uit de proef aan boord van Freedom of the Seas. Die zorgde voor veel positieve feedback van gasten en bemanning. De installatie moet tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023 voltooid zijn.

“Ons doel als bedrijf is om onze gasten op verantwoorde wijze de beste vakantie-ervaringen te bieden, en dit nieuwe aanbod, dat tot nu toe de grootste openbare implementatie van Starlink’s high-speed internet in de reisindustrie is, toont onze toewijding aan dat doel”, zei Jason Liberty, president en chief executive officer van Royal Caribbean Group. “Deze technologie zorgt voor baanbrekende internetconnectiviteit aan boord van onze schepen, waardoor de cruise-ervaring voor zowel gasten als bemanning verbetert. Het zal activiteiten met een hoge bandbreedte, zoals videostreaming en activiteiten zoals videogesprekken, verbeteren en mogelijk maken. Het gebruik van Starlink is nog een voorbeeld van onze voortdurende focus op innovatie en uitmuntendheid voor onze gasten, onze bemanning, de gemeenschappen die we bezoeken en onze aandeelhouders.”

Sneller en betrouwbaarder internet zal het voor passagiers en bemanning ook gemakkelijker maken om verbonden te blijven met werk, familie en vrienden – waar ter wereld ze zich ook bevinden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger