Cruisereiziger
Cruiseterminal

Le Havre bouwt nieuwe cruiseterminals en breidt uit

Le Havre zal in het najaar van 2023 beginnen om nieuwe cruiseterminals en het gebied eromheen te gaan ontwikkelen. In 2025 moet het project klaar zijn.

De oude loodsen zullen vervangen gaan worden door faciliteiten die drie schepen tegelijkertijd kunnen ontvangen én walstroomaansluiting aanbieden. Ruim 13.000 gasten kunnen dan ontvangen worden. De stad en regio wil toe naar jaarlijks 600.000 passagiers in 2030 en het cruisetoerisme op de kaart zetten.

Achterliggende gedachte is om Le Havre’s erfgoed van trans-atlantische verbindingen naar Amerika leven te houden.

De nieuwe cruiseterminals in Le Havre zullen verbonden worden met de stad met een parkgebied en het de mogelijkheid om daar concerten en andere grote evenementen te organiseren.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger