Cruisereiziger
Renovatie

Carnival Luminosa vaart voor de eerste keer met nieuwe kleuren

Carnival Luminosa is begin deze week voor de eerste keer vertrokken met haar nieuwe kleurstelling en schoorsteen. Ze komt daarmee een stap dichter bij het ontvangen van haar eerste gasten sinds de overstap van Costa Cruises naar Carnival Cruise Line. De nieuwe kleuren zijn al doorgevoerd op de helft van de Carnival-vloot. Mardi Gras had in 2021 de primeur met de rode, witte en blauwe tinten die al lang worden geassocieerd met Carnival. Het schip heeft ook een vintage schoorsteenontwerp dat doet denken aan de schoorstenen op de originele schepen van Carnival, zoals Mardi Gras, Carnivale en Festivale, die ook waren beschilderd met de iconische kleuren van Carnival.

Onder het toeziend oog van kapitein Adriano Binacchi vertrok Carnival Luminosa vanuit het droogdok in Palermo, Italië, naar Dubai, waar de bemanning van het schip spoedig aan boord zal gaan voordat ze naar hun eindbestemming in Australië gaan.

“We hebben lang uitgekeken naar de dag waarop we Carnival Luminosa op open zee zouden kunnen zien cruisen met ons nieuwe rompontwerp en aangepaste schoorsteen, en het is nog specialer dan we ons hadden voorgesteld”, zei kapitein Binacchi. “Nu is ze op weg naar wat een cruisevakantie met Carnaval echt speciaal maakt: onze bemanning! Met het unieke karakter van Luminosa en onze teamleden die ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt, gaat dit schip echt een nieuw niveau van plezier leveren dat onze gasten nog niet eerder hebben ervaren.”

Vandaag is het ook de eerste keer dat Carnival Luminosa vaart onder haar nieuwe Bahamaanse vlag. Het schip is vorige week officieel geregistreerd bij de Bahamas Maritime Authority (BMA).

De Carnival Luminosa vaart van 6 november 2022 tot 13 april 2023 vanuit Brisbane diverse routes voordat het zich in mei 2023 herpositioneert voor cruises van Seattle naar Alaska, inclusief enkele exotische bestemmingen die nieuw zijn voor Carnival.

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen via een bakje thee , op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)