Cruisereiziger
All-inclusiveEten en drinken

Hoe all-inclusive is het cruisen bij Regent Seven Seas Cruises?

. ruisereiziger Miriam cruiste mee op de ultraluxe Seven Seas Splendor op uitnodiging van Regent Seven Seas Cruises van Riga naar Kopenhagen, met stops in Klaipeda (Litouwen), Gdynia (Polen) en Warnemünde in Duitsland. In dit laatste deel lees je meer over hoe all-inclusive het cruisen is bij de rederij. Rederij Regent Seven Seas Cruises staat bekend als de rederij waarbij je in de prijs alles inclusief hebt. Maar wat krijg je daarvoor allemaal en hoe all-inclusive is Regent Seven Seas Cruises?

Drankjes en alle maaltijden all-inclusive

Net als bij vele andere rederijen zijn alle maaltijden en drankjes aan boord bij de rederij inbegrepen in de prijs. Het fijne is dat er diverse luxe producten op de menukaart van elk restaurant staan, maar ook beschikbaar zijn in het buffetrestaurant.  Producten zoals kreeft, foie gras en kaviaar zijn rijkelijk aan boord aanwezig in de diverse restaurants.

Wist je dat álle specialiteitenrestaurants inbegrepen zijn in de cruise prijs, dus het steakrestaurant, het Franse restaurant, het Italiaanse – en Pan-Aziatische restaurant? De roomservice is daarnaast 24 uur per dag beschikbaar, zonder toeslag in de nachtelijke uurtjes.

Om drankjes hoef je je ook geen zorgen te maken: in de koelkast in je suite staat een selectie klaar, die dagelijks bijgevuld wordt. Bij de maaltijden worden de heerlijkste wijnen, de betere champagne, cocktails en andere lekkernijen geschonken, alles inclusief. Heb je een bepaalde wens voor een mixdrankje en staat het niet op de kaart? Vraag het en het wordt voor je gemixt. Wil je echter een zeer exclusieve wijn of whiskey? Dan betaal je daarvoor wél een meerprijs. Je hebt het dan wel over de Roll’s Royce onder de drankjes, zoals de Louis XIII Cognac van zo’n €3000 per fles.

Excursies

In de prijs inbegrepen zijn talloze excursies per bestemming. De groepen zijn, bemerkte ik, overigens veelal kleiner dan bij de grotere schepen. Wil je echt een kleine groep beleving, met hooguit zo’n 10-15 personen, dan kan je kiezen – met bijbetaling – voor een excursie met een kleine groep. Deze zijn overigens nog zeer betaalbaar, bijvoorbeeld een 4 uur durende excursie voor maar €54.

In je suite

suite champagne seven seas splendor

Zoals ik al eerder vermeldde is de inhoud van je koelkast inclusief. Je hoeft ook niet te betalen voor de flessen water of de koffiecups voor het Illy koffieapparaat. Fijn is verder ook de gratis was service (overigens sinds 2020), waardoor je je was mee kan geven aan het kamermeisje. Wil je echter zelf een wasje draaien? Ook dat kan op de Seven Seas Splendor. Er is op elk dek – waar hutten gelegen zijn – een wasruimte waar een wasmachine, wasmiddel en droger beschikbaar zijn. Ik wil ook gelijk hierbij noemen dat Wifi eveneens gratis is, afhankelijk van het soort hut voor 1 apparaat of meerdere.

Prijsvergelijk Regent Seven Seas Cruises

Een interessante proef op de som is een prijsvergelijk met deze rederij en een rederij die dezelfde route vaart. Je betaalt voor Regent Seven Seas Cruises flink meer en de vraag is of dit ook zo is? Ik pak een willekeurige 11-daagse cruise erbij in de vergelijking die in dezelfde maand een even zo lange reis maakt. De prijzen die genoemd worden voor bijvoorbeeld het drankpakket en excursies, zijn de gemiddelde prijzen bij tal van rederijen. Daarbij zie je dat vooral bij het drankpakket er nog veel kleine regeltjes kunnen zijn bij andere rederijen. Denk aan een maximumprijs voor een drankje (bijvoorbeeld 15 dollar) of een maximaal aantal alcoholische drankjes per dag.

4 sterren rederij in een suite – >2000 passagiers – juni ’23 Regent Seven Seas Cruises – juni’23
Cruiseprijs € 2.950 €5677 (Mariner, vertrek 11/6/23) / €6757 (Splendor, vertrek 13/6/23)
Fooien 11x€18=€198 Inclusief
Drankpakket all inclusive 10 dagen x €100 = €1000 Inclusief
9 dagen excursie 9x €150= €1350 Inclusief
Specialiteitenrestaurants 9 dagen 9x€50= €450 Inclusief
Spa toegang gehele cruise € 250 Inclusief
Was service 4 zakken x€25= €100 Inclusief
Totaal € 6.298 €5.677 / €6.757

Het resultaat: afhankelijk van het gekozen schip biedt rederij Regent Seven Seas Cruises je een mooie prijs, maar is dit geheel afhankelijk van de cruise en het cruiseschip waarmee je vaart. Bij de Seven Seas Splendor zie je bijvoorbeeld dat de vraag naar cruises met dit schip groter is, én dus de prijzen hoger zijn voor dit schip dan voor de andere schepen in de vloot.

Wat niet in geld uit te drukken is…

Een prijs overzicht is uiteraard heel feitelijk, maar wat een Regent Cruise een ultraluxe cruise maakt is de service van het personeel, en dat is niet in geld uit te drukken. Dit komt het meeste tot uiting in het contact met de kamerstewards, met de obers in de buffetrestaurants en coffee corner. Ze helpen je met alle plezier en weten al wat je wilt vragen, voordat je zelf de vraag had bedacht.

Wat ik zeker ook wil noemen is dat cruisen bij deze rederij betekent dat je cruist op een kleiner schip, maar met veel ruimte voor elke passagier. Het buffet zal nooit druk zijn, in het theater is altijd plek en rondom het zwembad is altijd wel een ligbed vrij. Dat is óók voor mij het gevoel van ultraluxe.

Lees ook in de reportage:

Je boekt Regent Seven Seas Cruises bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)