Holland America Line viert 150-jarig jubileum met feestelijk dagprogramma in Rotterdam

Zaterdag 15 oktober is het exact 150 jaar geleden dat het schip de Rotterdam I voor de eerste keer met passagiers vanuit Rotterdam naar New York vertrok. Om dit 150-jarig jubileum te vieren vaart de Rotterdam VII van Holland America Line op deze dag nogmaals deze historische cruise. De trans-Atlantische reis duurt 13 dagen. Daarbij worden ook Le Havre in Frankrijk en Plymouth in Engeland aangedaan.

Deze bijzondere gebeurtenis wordt groots gevierd op en rond de Wilhelminapier in Rotterdam met een dagprogramma van 11:00 uur tot het moment dat het schip vertrekt om 18:00 uur. In Hotel New York bevindt zich van 11:00-16:30 uur een Pop-up fotostudio waarbij je op de foto kan met de schepen van toen. Op dezelfde locatie vinden gedurende de gehele dag Holland America Line Cruise Tour presentaties plaats waarbij je meer te weten komt over de rederij, de vaarroutes, het leven aan boord en meer.

Op de Wilhelminapier vindt van 17:15-18:00 uur muzikaal entertainment plaats door Frank in Person, de Nederlandse Frank Sinatra die ook regelmatig aan boord van Holland America Line schepen optreedt. Ondertussen (17:30-18:30 uur) zal op de Maas een heuse floatilla, een formatie van historische en pleziervaaart schepen te zien zijn tussen de Erasburg en ss Rotterdam.

Aan de overkant van het water, bij het Caland Monument aan de Veerkade, staan er ook muzikaal entertainment & sprekers gepland ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de Nieuwe Waterweg en het vertrek van de Rotterdam VII. Dit programma duurt van 16:00 uur tot 18:00 uur en is gratis toegankelijk.

Om 18:00 uur vertrekt de Rotterdam VII dan voor haar memorabele overtocht naar New York. Holland America Line nodigt iedereen uit om het schip feestelijk te komen uitzwaaien.

Nieuwsgierig naar meer over 150 jaar Holland America Line? Lees ook:

 

Bekijk de laatste aanbiedingen van de Rotterdam:

Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500

Minicruise Noorwegen & Denemarken met de Rotterdam bij Stip

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Holland America Line viert 150-jarig jubileum met feestelijk dagprogramma in Rotterdam

 • 11 oktober 2022 om 16:07
  Permalink

  In 1973 schreef ik de HAL om informatie en kreeg toen een uniek boekje A4 formaat met daarin een kleuren A3 foto van een vertrekkende Statendam 4 uit 1957 van Rotterdam en een schip waarvan nog steeds géén apart boek over verschenen is (!) en in de schaduw staat van zus ss Rotterdam V, reden het honderd jarig bestaan. Over de ss Nieuw Amsterdam uit 1938 en de Grand Old Lady zijn wel boeken verschenen, alsmede over de ms Rotterdam VI.
  In 2022 is het honderd en vijftig jaar geleden dat de Holland Amerika Lijn bestaat, komt daar nog een boek of special uit en of een documentaire op TV met beelden vanaf de ss Rotterdam V waarin de Lijn nader wordt belicht over verleden, heden en toekomst ? Ten opzichte van Duitsland zijn wij niet zo goed in het waarderen van wat men als “cultureel erfgoed” zou mogen betitelen en zeker op maritiem gebied is de hoeveelheid aan geschreven en publicitaire informatie verhoudingsgewijs minimaal, daar moet je in menig kiosk met een loep naar zoeken in tegenstelling tot Duitsland, lees Aken weet ik uit ervaring. Nederland is geneigd om wat geleefd had snel te vergeten en weg te stoppen en niet genoeg zorgzaam mee om te gaan, denk aan de mijn- en textiel industrie om maar een zijsprong te maken.
  Dat jullie hier aandacht aan besteden is een pluspunt, maar het had beter gekund en zeker de afgelopen jaren waarin de Holland – of van wat daarvan over en nog herkenbaar is – America Line zo vaak aan de weg probeert te timmeren op beurzen zoals binnenkort tijdens de Cruise annex Verre Reizen Event in de Fokker Terminal te Den Haag op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2022 !
  Is de HAL in de loop der jaren niet té veramerikaniseert nu ze deel uitmaken van de de Carnival Groep waartoe ook o.a. Aida, Costa en Cunard behoren…?
  Ik koester de HAL, verzamel kostbaar materiaal al heb ik om financiële redenen als alleenstaande er (nog) niet mee kunnen varen wel met tender nummer 16 van de Rotterdam V in Rotterdam en een eendaags scheepsbezoek aan boord van de Koningsdam, maar wens de HAL hoe dan ook een welgemeende Proficiat met hun 150 jarige jubileum en nog vele jaren een behouden vaart toe ! ! !
  Een poster met daarin foto’s van schepen die bij de HAL gevaren hebben of daarbij hebben gediend zoals de Johan van Oldenbarnevelt van de Stoomvaart Maatschappij Nederland zou best uitgebracht mogen worden, desnoods tegen betaling op A3 formaat of een kalender 2023. Iets voor de komende Vakantiebeurs in Utrecht in 2023 soms…?

Reacties zijn gesloten.