Holland America Line voegt tweede 150-Jarig Jubileum Trans-Atlantische cruise toe in april 2023

Nu het 150-jarig bestaan op 18 april 2023 nadert, voegt Holland America Line een tweede trans-Atlantische jubileum cruise aan boord van Rotterdam toe aan het schema van feestelijke evenementen. Met vertrek uit Fort Lauderdale, Florida, op 4 april 2023, vaart de 16 nachten durende cruise naar Rotterdam, waarbij de eerste reis van Holland America Line in omgekeerde richting wordt herhaald.

Vanuit Fort Lauderdale zet het schip koers naar New York City waar het een nacht blijft liggen waardoor gasten extra tijd hebben om de bruisende stad te ontdekken zoals het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, Empire State Building, Broadway en nog veel meer. Rotterdam zal dan acht dagen op de Atlantische Oceaan vertoeven. Hierna worden Plymouth en Dover (Londen) aangedaan voordat het schip op 18 april – Holland America Line’s 150e verjaardag – aankomt in Rotterdam voor een overnachting vol festiviteiten.

“Toen we ons verdiepten in de planning van de evenementen rondom onze 150e verjaardag, wisten we dat de beste plek om de datum van onze oprichting te vieren in de stad Rotterdam was, waar het allemaal begon,” zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Deze cruises, die ons eerste vertrek en ons jubileum markeren, zullen erg gedenkwaardig zijn omdat we onze eerste afvaart uit de jaren 1870 herbeleven, maar dan op een modern, luxe cruiseschip. We verwachten dat de aprilcruise net zo populair zal zijn als de oktobercruise in 2022.”

Om een seizoen vol festiviteiten te starten, kondigde Holland America Line de eerste unieke 150e verjaardagscruise aan die zal vertrekken vanuit Rotterdam op 15 oktober 2022, precies 150 jaar na het vertrek van de eerste reis van de Rotterdam I. Deze cruise zal die eerste oversteek overdoen, van Rotterdam naar New York, met stops in Plymouth en Dover, en dan door naar Fort Lauderdale. Het schip blijft ‘s nachts in New York voor speciale festiviteiten.

Drie cruises geannuleerd

Om de nieuwe afvaart van 4 april mogelijk te maken, zijn drie cruises geannuleerd en zijn alle gasten en hun reisadviseurs op de hoogte gebracht. Boekingen voor de nieuwe oostelijke trans-atlantische oversteek zullen op 14 juli 2022 voor het publiek beschikbaar komen.

Nieuwsgierig naar meer over 150 jaar Holland America Line? Lees ook:

 

Bekijk de laatste aanbiedingen van de Rotterdam:

Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500

Minicruise Noorwegen & Denemarken met de Rotterdam bij Stip

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

3 thoughts on “Holland America Line voegt tweede 150-Jarig Jubileum Trans-Atlantische cruise toe in april 2023

 • 3 juli 2022 om 11:47
  Permalink

  Op 8 mei een aangepaste oostzee cruise geaan,met de rotterdam dit was best wel ok.
  Het hoofd restaurant was goed verzorgd,mooi interieur nette bediening alleen de hoeveelheid voedsel was zeer weinig.
  Het sushi restaurant was zeer goed en het tamarind restaurant was ook wel goed.
  Het pinacle restaurant viel enigzins tegen en het Rudi’s sel de mer restaurant was fantastisch
  Het personeel aan boord was zeer vriendelijk
  De excursies vielen over het algemeen tegen ,in Stocholm gids die voornamelijk moppen vertelde
  In Hamburg gids die v.n.l.de politieke omstandigheden aan het uitlegen was.
  De temperatuur aan boord was koud ,in vrijwel alle ruimten dus je loopt over het algemeen met een vest of een trui aan, in de cabin was de temperatuur ook niet in orde
  Als je t.v. wilt kijken moet je op bed gaan liggen want een fatsoenlijke stoel is niet aanwezig,alleen een bureau stoel.

 • 24 juli 2022 om 15:16
  Permalink

  Ik lees over de cruise volgend jaar 2023 vanuit Fort Lauderdale van 150 jaar Holland Amerika Line
  deze kan ik moeilijk vinden als het kan geef precies door hoe en wat en bij wie want alles staat er elkaar

  Alvast bedankt
  Harry Leever

Reacties zijn gesloten.