Jubileumcruise Holland America Line laat het verleden herleven

Zaterdag is het exact 150 jaar geleden dat het schip de Rotterdam I van Holland America Line voor het eerst met passagiers vanuit Rotterdam naar New York vertrok. Om dit jubileum te vieren vaart de Rotterdam VII nogmaals deze historische cruise. Deze bijzondere reis is tevens de start van de viering van het 150-jarig bestaan van Holland America Line in 2023. Het wordt een jaar vol feestelijkheden.

Passagiers aan boord van de jubileumcruise zullen de geschiedenis van de rederij aan boord tot leven zien komen via speciale evenementen en activiteiten, culinaire belevenissen, exclusief entertainment en aandenkens.

“Holland America Line is geëvolueerd van een rederij naar een merk dat synoniem staat voor uitzonderlijke cruisevakanties, en deze jubileumoversteek is een eerbetoon aan de reis die miljoenen immigranten naar de Nieuwe Wereld hebben gemaakt”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We hebben gasten aan boord die cruisen omdat hun grootouders met een schip van Holland America Line naar de Verenigde Staten zijn geëmigreerd of omdat ze al jaren fan zijn, en we hebben de reis gevuld met speciale momenten die voor iedereen prachtige herinneringen zullen creëren aan boord.”

Exclusief Lincoln Center-stuk gecomponeerd

Een hoogtepunt van de overtocht is een uitvoering van een muziekstuk van een Emmy Award-winnende producer en Emmy-genomineerde componist Steven Schoenberg, exclusief geschreven voor het jubileum van Holland America Line bij een speciale korte film over het verleden van de cruisemaatschappij. De compositie wordt uitgevoerd door een 25-koppig ensemble van voormalige Lincoln Center Stage-muzikanten van Holland America Line. Het stuk debuteert aan boord op 26 oktober in het World Stage in New York.

Tijdens de cruise worden passagiers vermaakt door de Nederlandse band Tiny Little Big Band, die een uniek geluid van jazz en soul met een vleugje swing brengt, en entertainment op de Music Walk van het schip, met BB King’s Blues Club, Billboard Onboard, Lincoln Center Stage en Rolling Stone Rock Room.

Culinaire reis door de geschiedenis

Elke avond in de Main Dining Room tonen menu’s de 150-jarige geschiedenis van Holland America Line met een klassiek voorgerecht dat doet denken aan een gerecht dat al in de jaren ’20 werd geserveerd. Passagiers kunnen o.a. kiezen uit Royal Rib of Beef a la Medicis, Holland Duckling Port Wine Sauce en Artic Char a la Normande.

Een speciaal 150e galamenu op een avond in de Dining Room zal een verzameling gerechten zijn, met alle opties — van voorgerechten tot desserts — van een eerdere Holland America Line-reis. Het menu is ontworpen om een ​​gevoel van vervlogen tijden op te roepen en heeft een omslag die passagiers mee naar huis kunnen nemen.

Ten minste één keer tijdens de reis, als pop-upervaring in Tamarind, kunnen passagiers genieten van een rijsttafel met bijgerechten die in kleine porties worden geserveerd en vergezeld van rijst die op verschillende manieren is bereid. De Nederlanders pasten de Indonesische traditie aan zodat ze in één keer konden genieten van een breed scala aan gerechten met een overvloed aan smaken en texturen.

 Tijdens “Throwback Happy Hour” kan er getoost worden met drankjes die hetzelfde geprijsd zijn als toen het merk begon, zo laag als 25 cent. Passagiers die meer willen weten over wijn, kunnen zich aansluiten bij Anthony Stice, Vice President Dining and Beverage Operations van Holland America Line, voor wijnproeverijen en andere activiteiten rond het schip.

Extra culinaire hoogstandjes ter ere van het 150-jarig jubileum van Holland America Line zijn onder meer een speciale Dutch High Tea, een Nederlands gedeelte in het Lido Market met traditionele zoete en hartige producten, een lunch met een Nederlands thema met klassieke Nederlandse producten en een lunch met een Indonesisch thema, beide in het Lido Market.

Activiteiten die het verleden laten herleven

Bill Miller, maritiem historicus en autoriteit van Holland America Line, zal presentaties geven die de geschiedenis en wortels van het bedrijf laten herbeleven. Dr. Jennifer Foray, hoogleraar geschiedenis aan de Purdue University, geeft daarnaast lezingen over de Nederlandse geschiedenis.

Origin Story, een belangrijk onderdeel van elke cruise van Holland America Line, vertelt visueel de geschiedenis van het bedrijf vanaf de oprichting tot het heden. De presentatie wordt aangeboden in World Stage met 270 graden omhullende LED-schermen die het publiek meenemen in een reis met historische beelden.

Passagiers kunnen verder deelnemen aan trivia met jubileumthema en klassieke cruisesportactiviteiten en -spellen.

Exclusieve aandenkens

Holland America Line zal alle passagiers een exclusieve 150th Anniversary Royal Goedewaagen-tegel overhandigen, en in de winkels aan boord zullen in beperkte oplage speciaal ontworpen 150th Anniversary-retailartikelen verkrijgbaar zijn.

Verjaardagscruise

Veel van dezelfde speciale evenementen, activiteiten en culinaire aanbod worden aangeboden op nog een jubileumoversteek van de rederij. Deze vertrekt op 6 april 2023 vanuit New York en eindigt in Rotterdam op 18 april, de 150e verjaardag van de cruisemaatschappij.

Nieuwsgierig naar meer over 150 jaar Holland America Line? Lees ook:

 

Bekijk de laatste aanbiedingen van de Rotterdam:

Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500

Minicruise Noorwegen & Denemarken met de Rotterdam bij Stip

Wil jij in 2023 van de partij zijn op de tweede jubileumcruise? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel - Nieuw! Cruisewinkel Stip TUI

Hoe is het cruisen bij Holland America Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)