Cruisereiziger
Overdracht

P&O Cruises verwelkomt Arvia officieel in de vloot

Tijdens een officiële ceremonie op de scheepswerf van Meyer Werft heeft de overdracht plaatsgevonden van Arvia aan P&O Cruises. Het nieuwbouwschip is vergelijkbaar met haar zusterschip Iona en is het grootste cruiseschip ooit gebouwd voor de Britse markt. De Arvia is het tweede schip van P&O Cruises dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), tot nu toe de meest geavanceerde brandstoftechnologie in de scheepvaartindustrie. Arvia heeft een geoptimaliseerd rompontwerp om luchtweerstand te minimaliseren en is geïnstalleerd met de nieuwste energiezuinige technologie aan boord.

“Arvia is de nieuwste evolutie in de P&O Cruises-ervaring en belichaamt de nieuwste trends op het gebied van reizen, dineren en entertainment. Het is een zonnig resort dat het hele jaar door naar de warmste klimaten vaart. Het neemt de esthetische en algemene indeling van zusterschip Iona over, maar biedt nieuwe en opwindende buiten- en binnenruimtes die het meeste halen uit Arvia’s inzet in het Caribisch gebied en de Middellandse Zee’, aldus Paul Ludlow, president van P&O Cruises bij het evenement in Bremerhaven.

Arvia maakt nu officieel deel uit van de vloot van de Britse cruisemaatschappij. De komende dagen wordt het schip met een gewicht van 185.000 brutoton en een lengte van 345 meter gereed gemaakt voor de ontvangst van haar eerste gasten op 23 december. Op 6 januari 2023 vertrekt het naar het Caribisch gebied voor een winterseizoen vanuit Barbados.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)