Nieuwe Franse cruisemaatschappij moet debuut uitstellen

De gloednieuwe Franse cruisemaatschappij Compagnie Française de Croisières (CFC) heeft bekendgemaakt dat ze haar debuut in de cruise-industrie noodgedwongen met 3 maanden moet uitstellen. Het eerste cruiseschip in de vloot, de Renaissance, zal in plaats van februari pas in mei in de vaart komen. De vertraging is volgens de rederij te wijten aan problemen bij de levering van noodzakelijke materialen bij de renovatie vanwege de huidige politieke omstandigheden.

De voormalige MS Maasdam van Holland America Line wordt nu gedoopt in Le Havre op 10 mei. 4 dagen later staat de officiële maiden voyage gepland. Alle geplande cruises tussen 10 februari en 14 mei zijn door de vertraging geannuleerd. De getroffen passagiers kunnen kiezen om de volledige reissom terug te laten betalen danwel om te boeken naar een cruise uit het nieuwe cruiseprogramma. De Renaissance wordt sinds oktober 2022 gerenoveerd bij Damen in het Franse Brest.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie