Cruisereiziger
Verkoop/koop

AIDA Cruises start afscheidsseizoen van AIDAaura

In september 2023 zal rederij AIDA Cruises afscheid gaan nemen van de 20 jaar oude AIDAaura. Ongeveer een miljoen tevreden gasten voeren op de AIDAaura met onvergetelijke vakantieherinneringen. AIDA Cruises bedankt hen en biedt alle cruisefans de mogelijkheid om nog tot september te genieten van het schip en afscheid te nemen in een speciaal afscheidsseizoen.

Afrika

Het AIDAaura afscheidsseizoen begint op 9 januari 2023 in Kaapstad met de start van de eerste van in totaal vier 14-daagse Zuid-Afrika & Namibië reizen.

Op 6 maart 2023 begint de 27-daagse reis van Zuid-Afrika naar Hamburg in de metropool aan Kaap de Goede Hoop, onder meer via Namibië, Kaapverdië en de Canarische Eilanden, evenals Portugal en Spanje.

Europa

Andere hoogtepunten in april 2023 zijn de “Great Norway Round Trip” naar de Noordkaap met Pasen, die ook het motto “Springfulness” (lente ontwaakt) heeft, of twee nieuwe 7-daagse reizen met AIDAaura van/naar Hamburg naar de Noorse fjorden en naar Schotland. Deze zijn ook als 14-daagse cruise te boeken.

Van half mei tot begin juli 2023 kunnen AIDA-gasten historische steden, legendarische plaatsen of indrukwekkende landschappen bezoeken op verschillende reizen van/naar Hamburg naar de rivieren van West-Europa, naar Groot-Brittannië, Frankrijk of Ierland. Deze omvatten Saint Malo in Frankrijk, Edinburgh en Loch Ness bij Invergordon in Schotland, Falmouth in Zuid-Engeland of de Orkney-eilanden, het eiland Skye en de Buiten-Hebriden.

In juli en augustus 2023 is het tijd om de trossen los te gooien vanuit Hamburg en Bremerhaven voor 21-daagse cruises naar IJsland en Groenland met passages langs de gletsjers en ijsbergen in Prins-Christian-Sund of Disko Bay.

Laatste cruise

De laatste unieke AIDAaura-reis voor AIDA Cruises gaat van 9 t/m 21 september 2023 van/naar Bremerhaven o.a. op de Theems naar Tilbury aan de rand van de Britse hoofdstad Londen, in Frankrijk op de Seine naar Rouen of in België op de Schelde naar Antwerpen.

Sinds de doop op 12 april 2003 in Rostock-Warnemünde heeft het in Wismar gebouwde cruiseschip op meer dan 800 reizen de mooiste bestemmingen over de hele wereld bezocht. In het openingsseizoen 2003/2004 was AIDAaura het officiële Duitse Olympische schip tijdens de Zomerspelen in Athene en voer het ook naar bestemmingen in de Middellandse Zee, het Caribisch gebied en Midden-Amerika. Andere hoogtepunten waren exclusieve AIDA-selectiereizen naar Mauritius en de Seychellen, naar de Oriënt, naar India en Groenland, maar ook naar IJsland of naar Spitsbergen in de poolcirkel. Als onderdeel van de wereldtournee in de winter van 2018/2019 bezochten gasten van AIDAaura in 117 dagen 41 bestemmingen op vier continenten.

Het is nog niet bekend wat er met het schip zal gebeuren.

Ga ook nog mee en boek je cruise bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)