Cruisereiziger
Bestemmingen

Costa Cruises opent de verkoop voor cruises in 2024

Costa Cruises heeft haar routes voor 2024 bekendgemaakt. Vanaf donderdag is het mogelijk om cruises te boeken die vertrekken van Pasen tot eind november volgend jaar. Er is een ruime keuze aan cruises in het Middellandse Zeegebied en Noord-Europa. In de komende dagen zal ook de nieuwe editie van de ‘Around the World’ cruise beschikbaar zijn, met vertrek in december 2024.

Drie schepen zullen de westelijke Middellandse Zee bevaren via wekelijkse cruises waarbij ze bestemmingen in Italië, Frankrijk en Spanje aandoen. Het gaat om de Costa Smeralda en Costa Toscana, de nieuwste generatie zusterschepen, en Costa Pacifica. Costa Smeralda vertrekt vanaf 22 maart elke vrijdag vanuit Genua om Marseille, Barcelona, Cagliari, Napels en Civitavecchia/Rome te bezoeken. Costa Toscana daarentegen zal vanaf eind maart elke zaterdag in Savona zijn voor een route die Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Palermo en Civitavecchia/Rome aandoet. Tijdens het zomerseizoen wordt Palma vervangen door Ibiza. Vanaf 5 mei vertrekt de Costa Pacifica elke zondag vanuit Savona en verkent Civitavecchia/Rome, Ajaccio (Corsica), Palma de Mallorca, Valencia en Marseille, waarbij La Spezia in de herfst Ajaccio vervangt.

Costa Deliziosa vaart in het oostelijke Middellandse Zeegebied met een route die Marghera/Venetië, Bari, de Griekse eilanden Santorini, Mykonos en Katakolon omvat. Ook bevestigd zijn cruises vanuit Taranto en Catania, met bestemming de Griekse eilanden en Malta. Hiervan gaat de verkoop in de komende weken van start.

Ook vanuit Nederland in 2024

Tijdens de zomer varen drie schepen – Costa Favolosa, Costa Fascinosa en Costa Diadema – in Noord-Europa. Costa Diadema biedt cruises van een week aan vanuit Kiel, met bestemming Kopenhagen en de Noorse fjorden. Costa Favolosa zal vier verschillende routes aanbieden, vanuit IJmuiden, waarbij Groenland, IJsland, Engeland, Ierland en de Lofoten-eilanden worden bezocht. Costa Fascinosa zal 12-daagse cruises varen naar de Noordkaap en negendaagse cruises naar de Baltische steden, zoals Stockholm, Helsinki, Tallinn en Riga.

Voor degenen die maar een paar dagen over hebben, zijn er in de lente en de herfst 3- en 4-daagse minicruises in de westelijke Middellandse Zee met Costa Pacifica en Costa Fascinosa. In de herfst kunnen cruisereizigers met de Costa Diadema en Costa Favolosa reizen door de Middellandse Zee en verder om de Canarische Eilanden te bezoeken, met een reisschema van twee weken, of Lissabon of Marokko, met 10-daagse cruises. In het voorjaar gaat de Costa Fascinosa nog naar de Azoren.

Wereldcruise

De 2025-editie van de ‘Around the World’ Cruise, aan boord van de Costa Deliziosa, zal de wereld rondreizen, voornamelijk op het zuidelijk halfrond, waarbij Tierra del Fuego, Polynesië, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika worden bezocht. Voor het eerst zal het vertrek begin december 2024 zijn, om op een cruise van de feestdagen te genieten. Oudejaarsavond wordt gevierd in Rio de Janeiro met het vuurwerk vanaf het strand van Copacabana.

De start van de verkoop van de 2024-routes omvat ook het debuut van een nieuw systeem van huttenindeling op basis van hun locatie, grootte, dek en nabijheid van gemeenschappelijke ruimtes. Passagiers kunnen via de “room selector” hun favoriete hut op elk schip kiezen.

Bekijk enkele aanbiedingen
Prijs > ()
Onder €500 ()
€500-€1000 ()
€1000-€1500 ()
€1500-€2000 ()
€2000-€2500 ()
Boven €2500 ()
Vertrekjaar >
2022
2023
2024
2025
2026
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Midden-Oosten
Middellandse Zee
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Lengte >
1-7 dagen
8-13 dagen
14-20 dagen
Meer dan 20 dagen

Cruise van Spanje naar Dubai rondom Afrika in 36 dagen!

Cruise Italië, Spanje en Frankrijk – Costa Toscana – incl vluchten

Wil jij weer cruisen met Costa Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger