Cruisereiziger
MuntceremonieNieuwe cruiseschepen

Explora Journeys viert muntceremonie Explora II bij Fincantieri

Woensdag 8 februari vond de muntceremonie van Explora II plaats op de Fincantieri scheepswerf in Sestri Ponente, nabij Genua. De Explora II is het tweede nieuwbouwschip van het nieuwe ultraluxe cruisemerk Explora Journeys van de cruisedivisie van MSC Group.

De bouw van het schip (63.900 brutoton) begon in oktober 2021 op de werf van Fincantieri in Castellammare di Stabia in Napels, Italië, waar de kiel van het schip in mei 2022 werd gelegd. Volgens planning zal dit schip in augustus 2024 in gebruik worden genomen, iets meer dan een jaar na de nieuwe Explora I die begin juli 2023 in de vaart zal komen.

Tijdens de aloude maritieme ceremonie werden herdenkingsmunten in het schip geplaatst als een teken van zegen tijdens de bouw en geluk in de toekomst door de peetmoeders van de nieuwbouw, Feliciana Maresca, Executive Assistant van Explora Journeys’ CEO Michael Ungerer, en Martina Mosca, medewerker van Fincantieri als Supervisor van Hull Fabrication Department.

Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys: “Het evenement van vandaag is weer een grote stap voorwaarts in onze missie om oceaanreizen opnieuw te definiëren voor de veeleisende luxereizigers van vandaag. De Explora II – en haar zusterschip Explora I, die half juli haar inaugurele reis zal maken vanuit Southampton, – zullen bekende bestemmingen, combineren met unieke buiten de gebaande paden gelegen havens.”

 

Routes

Tussen augustus 2024 en april 2025 vaart Explora II in de Middellandse Zee, het Midden-Oosten, de Indische Oceaan en Afrika en zal 82 havens in 26 landen bezoeken. Het schip zal worden uitgerust met 461 suites en penthouses, ze beschikt over zes restaurants, 12 binnen- en buitenbars en lounges, vier zwembaden, uitgebreide buitendekken met privécabanas, bijna 1.000 vierkante meter aan wellness- en fitnessfaciliteiten, plus verfijnd entertainment.

Meer dan € 3,5 miljard zal door de Cruise Division van MSC Group worden geïnvesteerd in de zes schepen van Explora Journeys, die allemaal een innovatief ontwerp zullen hebben en zullen worden uitgerust met de nieuwste milieutechnologieën.

Explora III zal in 2026 in de vaart komen, Explora IV in 2027. Als de opties worden bevestigd, zullen Explora V en Explora VI respectievelijk in 2027 en 2028 deel uitmaken van de vloot van Explora Journeys.

Explora III, Explora IV, Explora V en Explora VI zullen worden aangedreven door vloeibaar aardgas. Explora V en Explora VI zullen ook waterstofbrandstof gebruiken zodat de schepen zonder uitstoot kunnen functioneren.

Bekijk de cruises bij:

Captain Cruise TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)