Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

Cruisekalender Cruise Port Rotterdam: veel maidencalls voor de havenstad in 2023

Cruise Port Rotterdam gaat in 2023 maar liefst 115* scheepsaanlopen verwelkomen. De cruisekalender voor Rotterdam was al begonnen op 4 januari met de MSC Virtuosa en loopt door tot en met 26 december 2023 wanneer de MSC Euribia afscheid neemt. Maar liefst 20 verschillende cruisemaatschappijen kiezen voor een bezoek aan de stad, waarvan 4 rederijen nieuw zijn: Ambassador Cruise Line, de nieuwe Franse rederij Compagnie Française de Croisières, Explora Journeys en Disney Cruise Line!

Lees hier alles over Amsterdam >>
Rotterdam is het meest populair bij de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises met 42 bezoeken, gevolgd door MSC Cruises met 29 bezoeken en Celebrity Cruises met 10 aanlopen van de Celebrity Apex.

Bijzonderheden op de cruisekalender

De AIDAprima zal het vaakst te aanschouwen zijn in Rotterdam. Het zeer populaire schip van AIDA Cruises staat in totaal voor 34 bezoeken ingepland, met vaak een overnachting aan de kade. Ook de AIDAbella, AIDAdiva, AIDsol, AIDAaura en AIDAnova komen langs. Vooral de AIDAaura is noemenswaardig omdat zij in haar laatste jaar vaart voor de rederij. Je kunt haar op 13/14 mei en op 7 juni 2023 nog bewonderen.

MSC Cruises komt in het voorjaar 17 x met de MSC Virtuosa, waarbij je kunt opstappen voor een West-Europese stedencruise naar Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge. In het najaar wordt deze route door de gloednieuwe MSC Euribia (vanaf 10 oktober) gevaren!

Bijzondere ‘cruisecalls’ zijn die van de nieuwe(re) cruiseschepen Costa Firenze (16 mei), Explora I (22 augustus) van de gloednieuwe rederij Explora Journeys en van de nieuwe Franse rederij Compagnie Française de Croisières met hun Renaissance (17 april), de oude Maasdam.

Maiden calls – ofwel eerste aanlopen, altijd een feestelijk moment, zijn er verder voor de Celebrity Apex (7 mei), Marina van Oceania Cruises (19 juni), Disney Dream (20 augustus), Costa Favolosa (26 augustus), Riviera (4 sept, ook Oceania Cruises), Ventura van P&O Cruises (22 september), Hanseatic Nature (7 oktober) en de Ambience van Ambassador Cruise Line (22 oktober).

De maiden calls voor Rotterdam op een rijtje:

 • Renaissance (17 april 2023)
 • Celebrity Apex (7 mei 2023)
 • Costa Firenze (16 mei 2023)
 • Marina (19 juni 2023)
 • Disney Dream (20 augustus 2023)
 • Explora I (22 augustus 2023)
 • Costa Favolosa (26 augustus 2023)
 • Riviera (4 september 2023)
 • Ventura (22 september 2023)
 • Hanseatic Nature (7 oktober 2023)
 • MSC Euribia (10 oktober 2023)
 • Ambience (22 oktober 2023)

Het complete overzicht van schepen kun je handig nakijken op:

Aankomsten in Rotterdam
Lees ook: Welke cruises vertrekken uit Rotterdam in 2023? wanneer je wilt cruisen vanuit Rotterdam.

*Let op: alle genoemde schepen en aankomsten zijn altijd onder voorbehoud van planning en weersomstandigheden. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Cruisekalender Cruise Port Rotterdam: veel maidencalls voor de havenstad in 2023

 • Dag Estella,

  Deze zijn vrijwel altijd pas vanaf midden september en in oktober.

  groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.