Cruisereiziger
AanmerenCruiseterminal

Cruisekalender IJmuiden in 2023: overzicht cruiseschepen

De Felison terminal in IJmuiden mocht aan het begin van 2023 21aanlopen* van cruiseschepen noteren op de cruisekalender. De cruiseterminal heet daarbij 5 rederijen welkom. AIDA Cruises komt met 5 aanlopen, Viking Cruises had 8 aanlopen gepland, Phoenix Reisen twee keer met de Artania, Costa Cruises vijfmaal en tot slot komt MSC Cruises met 1 bezoek van de MSC Poesia.

Vaste gasten

Rederij Viking Cruises is koploper wat betreft bezoeken: de haven ligt mooi op de route naar Noorwegen vanuit Engeland, waar deze schepen starten. Cruiseschepen Viking Venus, de nieuwe Viking Mars (uit 2022) en Viking Jupiter, die vrijwel allemaal identiek zijn, komen naar IJmuiden. De rederij heeft helaas wel al twee bezoeken in februari moeten annuleren vanwege vertragingen.

AIDA komt al jaren graag naar IJmuiden met Duitse cruisereizigers naar IJmuiden. Dit jaar komen de AIDAbella, AIDAluna (3x) en AIDAsol langs.

Een mooie datum voor scheepsliefhebber is 31 maart 2023 in de middag. Tot 14:00 ligt Viking Venus aan de kade, waarna zij opgevolgd wordt door de AIDAluna die om 14:00 uur gepland staat.

Tot slot komen Costa Favolosa viermaal en de Costa Fascinosa éénmaal naar IJmuiden. De Italiaanse rederij wisselt deze zomer flink af tussen aankomsten en vertrekken van de Costa Favolosa in Amsterdam en IJmuiden.

Het complete overzicht van schepen in IJmuiden kun je handig nakijken op:

Aankomsten in IJmuiden

*Let op: alle genoemde schepen en aankomsten zijn altijd onder voorbehoud van planning en weersomstandigheden. 


Favorieten uit de fanshop

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)