Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

MSC Group en MSC Foundation steunen hulpacties bij aardbevingen in Turkije en Syrië

De MSC Groep en de MSC Foundation hebben een spoedactie georganiseerd om de bevolking te steunen in de nasleep van de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië. Binnen de MSC-familie werkt nauw men samen met de Turkse autoriteiten, het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Vaticaan. De MSC Aurelia, normaal gebruikt als passagiers- en voertuigveerboot, vertrok op 16 februari vanuit de haven van Napels naar de haven van Iskenderun (Alexandretta).

MSC Aurelia, met een laadvermogen van 40 vrachtwagens en 400+ auto’s, laadde basisbenodigdheden en EHBO-artikelen ingezameld door de MSC Group en de MSC Foundation, samen met de Rava Foundation. De lading aan boord omvat 60 pallets met medische benodigdheden, voedsel, hygiëne-artikelen, warme kleding en dekens, evenals speelgoed en kleurpotloden voor kinderen. Het Vaticaan stelde 50 dozen thermoshirts beschikbaar.

MSC betuigt haar dank aan de EcoEridania Group voor hun deelname aan het initiatief met een donatie in natura en voor het assisteren bij de logistiek van de hulpzending.

Noodopvang op schip

Zodra het zijn bestemming heeft bereikt, zal de MSC Aurelia beschikbaar zijn als noodopvang. Aan boord zijn meer dan 1.000 bedden en talloze voorzieningen, waaronder een restaurant en een bioscoop, evenals videogame-entertainment voor kinderen.

Dankzij de samenwerking tussen de MSC Foundation en de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR –  zijn daarnaast nog eens 100 containers met eerstehulpgoederen (waaronder dekens, matrassen, slaapzakken, keukensets, jerrycans en lampen) vertrekken vanuit Jordanië via Haifa, het hoofdkwartier van de VN-Vluchtelingenorganisatie. De containers zullen bestemd zijn voor Gaziantep en andere steden die het zwaarst door de aardbeving zijn getroffen en zullen ter beschikking worden gesteld van de hulpverleners die al ter plaatse zijn en voor de overlevenden zorgen.

Bovendien heeft MSC tijdelijke accommodatie in de haven van Iskenderun opgezet met behulp van lege containers voor 300 MSC Group-medewerkers en hun families die helaas hun huis zijn kwijtgeraakt bij de aardbeving. MSC Türkiye regelt ook de distributie van eten, drinken en artikelen om in de basisbehoeften te voorzien. Op dezelfde manier vervoert en levert de MSC Group, in samenwerking met het Turkse Ministerie van Binnenlandse Zaken, duizenden lege containers naar vier van de zwaarst getroffen provincies van Turkije: Adıyaman, Gaziantep, Hatay en Kahramanmaraş. De containers bieden tijdelijk onderdak aan de overlevenden van de aardbeving.

Verdubbeling donaties

De steun van de MSC Group en de MSC Foundation omvat ook een wereldwijde fondsenwervingscampagne onder medewerkers van de groep. Elke donatie door een medewerker van MSC verdubbelt de MSC Foundation. De donaties worden gebruikt ter ondersteuning van organisaties die werken aan wederopbouwprojecten in Turkije en Syrië.

“We voelen een sterk gevoel van verplichting om snel te handelen om met alle middelen de meest behoeftige mensen te ondersteunen. We maken deel uit van een wereldwijde organisatie die een grootschalige operatie in gang kan zetten door stichtingen en verenigingen te betrekken waarmee we over de hele wereld samenwerken. Zodra de verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië toesloeg, hebben we direct actie ondernomen om fondsen, voorraden en voedsel in te zamelen, die we in korte tijd op onze schepen kunnen bezorgen. Dit is waar de waardevolle samenwerking met de Francesca Rava Foundation om de hoek komt kijken, die we bedanken voor het onmiddellijk deelnemen aan dit initiatief. Het vertrek van MSC Aurelia uit de haven van Napels is een eerste voorbeeld van wat we doen, terwijl we blijven werken om verenigingen en overheden te voorzien van wat we kunnen, zodat over zee en over land enig comfort kan bereiken voor degenen die momenteel leven in benarde situaties en, in de toekomst, voor de wederopbouw van steden en het milieu”, zegt Daniela Picco, uitvoerend directeur van de MSC Foundation.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)