Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

Carnival Cruise Line eerste cruiserederij met 100 miljoen passagiers

Carnival Cruise Line heeft donderdag aangekondigd dat het een belangrijke mijlpaal voor de cruisebranche heeft bereikt door als eerste cruiserederij 100 miljoen passagiers aan boord te verwelkomen sinds haar eerste afvaart. President van Carnival, Christine Duffy, bezocht Carnival Sunrise donderdag tijdens het inschepen van nieuwe passagiers in PortMiami, waar het bedrijf werd opgericht. De rederij bedankte hen allemaal voor het kiezen van ‘fun’ sinds 1972 en het maken van Carnival tot de ‘populairste’ cruisemaatschappij ter wereld.

100 miljoen passagiers

Passagiers Debi en David Clifford, die op vakantie zijn vanuit Ohio, werden aangemerkt als de 100 miljoenste passagiers. Duffy, kapitein Luca Cherchi en zijn bemanning onthaalden de twee passagiers groots. Andere passagiers die aan boord stapten konden ook deelnemen aan de festiviteiten door o.a. speciale “One in 100 Million” foto’s te laten maken.

“We zijn de eerste cruisemaatschappij die deze ongelooflijke mijlpaal van 100 miljoen gasten bereikt en ik geloof dat dit een bewijs is van de leuke, inclusieve sfeer die onze gewaardeerde gasten en onze buitengewone teamleden de afgelopen 51 jaar samen aan boord van onze schepen hebben gecreëerd. ”, zegt Christine Duffy, voorzitter van Carnival Cruise Line. “Er komt zeker nog veel meer leuks aan. We blijven onze activiteiten in een snel tempo uitbreiden. Met drie schepen die tegen de lente van volgend jaar bij onze vloot komen.”

Nieuwe aanwinst

Het bedrijf bereidt zich voor op een ‘nieuw’ schip dat in mei debuteert. Carnival Venezia zal het aanbod van Carnival in New York uitbreiden van seizoensgebonden naar het hele jaar door. Ze brengt een groot aantal geheel nieuwe “Carnival Fun Italian Style”-ervaringen tot leven. Later dit jaar zal Carnival Jubilee, een derde zusterschip van Mardi Gras en Carnival Celebration, zich bij de vloot voegen en vertrekken vanuit Galveston, Texas. In het voorjaar van 2024 zal Carnival Firenze, zusterschip van Carnival Venezia, het hele jaar door cruises vanuit Long Beach, Californië varen.

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger