Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

Explora I begonnen aan eerste zeetesten

Explora I is vrijdag vanaf de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone vertrokken voor haar eerste zeetesten. Het gaat naar verwachting om een korte proefvaart in de Adriatische Zee waarbij diverse nautische en technische testen worden uitgevoerd o.a. op het gebied van comfort, veiligheid, manoeuvreerbaarheid en brandstofefficiëntie.

Het is een nieuwe mijlpaal in de bouw van het eerste cruiseschip in de vloot van de nieuwe ambitieuze ultra-luxe rederij Explora Journeys. Er staan in totaal 6 nieuwbouwschepen gepland. Afgelopen maand vierde Explora Journeys ook al de muntceremonie van Explora II. De eerste reis van EXPLORA I staat op 17 juli 2023 gepland vanuit Southampton.

Na de maidenvoyage blijft het schip nog even in Noord-Europa en bezoekt ze onder andere IJsland, Scandinavië, de Oostzee en ook Nederland (22 augustus 2023 in Rotterdam). EXPLORA I (64.000 brutoton) bevat 461 suites met uitzicht op zee voor 1.000 passagiers. Het beschikt over 14 dekken en meer dan 2500 vierkante meter aan buitenruimte. Aan boord zijn 9 restaurants die menu’s aanbieden met lokaal geproduceerde, duurzame ingrediënten. De binnen- en buitenspa en fitnessruimte beschikken over ultramoderne fitnessapparatuur, groepslessen en mogelijkheden tot personal training. Wellness-ervaringen zullen op elke bestemming beschikbaar zijn.

Cruises met EXPLORA I zijn boekbaar bij:

Captain Cruise TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger