Cruisereiziger
Bestemmingen

Holland America Line voegt Boston, Bermuda en langere routes toe voor Caribisch seizoen 2024-2025

Donderdag is de verkoop gestart van het Caribische seizoen 2024-2025 van Holland America Line. De rederij zet haar trend van langere cruises voort met de introductie van drie nieuwe reizen van 14 en 21 dagen. Ook nieuw voor dit seizoen is de toevoeging van Boston, Massachusetts, als Caribische vertrekhaven – naast Fort Lauderdale, Florida – en de terugkeer van aanlopen op Bermuda.

Het seizoen 2024-2025 zet de schijnwerpers op langere reizen. Dit biedt reizigers meer tijd in het Caribisch gebied en de mogelijkheid om meer eilanden op één reisroute te bezoeken.

“Holland America Line komt tegemoet aan de wens van onze gasten die meer meeslepende ervaringen willen, en we zijn verheugd om nieuwe routes en een nieuwe vertrekoptie voor dit Caribische seizoen aan te bieden”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Met afvaarten die de hele regio bestrijken en combineerbare reisroutes tot 35 dagen, strekken onze Caribische cruises zich uit tot minder bezochte eilanden en behoren tot de meest diverse in de branche.”

Vanaf oktober 2024

De Caribische cruises van Holland America Line staan ingepland van oktober 2024 tot en met maart 2025. De routes variëren van 5 tot 21 dagen naar de oostelijke, westelijke en zuidelijke regio’s. Hierbij horen ook de afvaarten waarbij je een dag lang het Panamakanaal ontdekt. Zes Holland America Line-schepen zullen naar het Caribisch gebied varen, waaronder twee Pinnacle klasse-schepen. De meeste routes hebben Fort Lauderdale als begin- en eindpunt. Twee van de nieuwe routes vertrekken vanuit Boston.

Bijna alle routes gaan over Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line in de Bahama’s. Op geselecteerde routes betekenen avondafvaarten vanuit Puerto Rico, Curaçao, St. Maarten en Aruba meer tijd in de haven en de kans om het bruisende Caribische nachtleven te ervaren.

Passagiers kunnen cruisen naar het Caribisch gebied aan boord van Eurodam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam, Volendam en Zuiderdam.

Nieuwe en opmerkelijke langere cruises:

Nieuw is een unieke 21-daagse “Perfect Caribbean Escape” rondvaart vanuit Boston aan boord van de Zuiderdam. Dit uitgebreide tropische avontuur vertrekt op 19 oktober 2024. Ze omvat een gedeeltelijke doorvaart door het Panamakanaal en een aanloop in Bermuda. Na Bermuda wordt er koers gezet naar Half Moon Cay; Grand Turk, Turks- en Caicoseilanden; Curacao; Aruba; Cartagena, Colombia; Colon, Panama; Puerto Limón, Costa Rica; Port Canaveral, Florida; en Bimini, Bahama’s.

Na de 21-daagse Boston rondreis biedt Zuiderdam een nieuwe 14-daagse “Southern Caribbean”-route aan. Deze gaat van Boston naar Fort Lauderdale met vertrek op 9 november, inclusief een aanloop naar Bermuda. Het schip vaart vervolgens naar St. Thomas, St. Maarten, St. Lucia, Barbados, Curaçao en Half Moon Cay. De 21- en 14-daagse afvaarten kunnen worden gecombineerd tot een bestemmingrijke 35-daagse Collectors’ Voyage voor de ultieme Caribische ervaring.

Een nieuwe 21-daagse verkenningstocht naar het Caribisch gebied vertrekt vanuit Fort Lauderdale aan boord van Volendam. Deze diepgaande ‘Ultimate Caribbean’-reis, die op 4 januari 2025 vertrekt, verkent het gebied grondig, met aanloop naar Half Moon Cay; Amber Cove, Dominicaanse Republiek; San Juan, Puerto Rico; Tortola; Sint Maarten; Antigua; Dominica; St Lucia; Barbados; St Vincent; Grenada; Bonaire; Aruba; Ocho Rios, Jamaica; en Grand Cayman.

Westelijke Caraïben

De West-Caribische routes van Holland America Line omvatten opties van zes, zeven en tien dagen. De zevendaagse cruise doet Cozumel, Mexico aan; Half Moon Cay, Ocho Rios en Grand Cayman. De drie 10-daagse routes overspannen de regio en zijn een combinatie van havens waaronder Montego Bay of Falmouth, Jamaica; Mahogany Bay, Honduras; Belize-stad, Belize; Grand Cayman, Cozumel, Half Moon Cay en Bimini.

Oostelijke Caraïben

De zevendaagse Oost-Caribische reisroute omvat Grand Turk, St. Thomas, San Juan en Half Moon Cay. Een langere 11-daagse “Eastern Caribbean Wayfarer” reisroute doet St. Maarten, Antigua, St. Lucia, Dominica, St. Kitts, St. Thomas en Half Moon Cay aan.

Zuidelijke Caraïben

Naast de nieuwe cruise van Boston naar Fort Lauderdale, variëren de routes in het zuiden van de Caraïben van negen tot veertien dagen. De negendaagse cruise gaat naar de ABC-eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao voordat je Half Moon Cay bezoekt. De 10-daagse reisroute voegt ook Grand Turk en Amber Cove toe aan het programma. De 14-daagse “Southern Caribbean Holiday” cruise met vertrek op 21 december 2024, verkent St. Thomas, St. Kitts, St. Lucia, Barbados, Grenada, Guadeloupe, St. Maarten, Puerto Rico en Half Moon Cay.

Tropisch Caribisch gebied

Cruisereizigers die op zoek zijn naar een kortere vakantie kunnen kiezen voor de vijfdaagse reisroute. Deze bezoekt Half Moon Cay en Amber Cove. De populaire zevendaagse Tropical Caribbean keert terug met aanloop naar Grand Turk, Amber Cove en Half Moon Cay.

Gedeeltelijk Panamakanaal

Cruisereizigers die het Panamakanaal willen bezoeken zonder van kust tot kust te reizen, kunnen aan boord gaan van de 12-daagse “Panama Canal Sunfarer”-route. Naast een tocht rond het Gatun-meer van het Panamakanaal en een gedeeltelijke doorvoer, omvat de reisroute ook Curaçao, Cartagena, Colon, Puerto Limon en Half Moon Cay.

Combineer ‘back-to-back’ cruises voor langere Collectors’ Voyages

Veel van de cruises kunnen worden uitgebreid tot Collectors’ Voyages om de ultieme Caribische verkenning te creëren met voordeligere tarieven dan wanneer je de cruises afzonderlijk boekt. Deze langere reizen, variërend van 14 tot 35 dagen, combineren niet-herhalende, back-to-back routes, waardoor passagiers meer dan één Caribische regio kunnen overbruggen. 

Wil jij cruisen met Holland America Line in de Caribbean? Boek je cruise bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger