Cruisereiziger

Ocho Rios

Terug naar Midden-Amerika – Jamaica

Aanlegplaats in Ocho Rios

Cruiseschepen meren aan bij een van de twee pieren in de haven Bauxite. Eentje (met plek voor 2 schepen) ligt dichtbij (Turtle Bay Pier) zodat je binnen enkele minuten in het centrum bent. De andere ligt op een kwartier afstand.

Afstand naar stad

Beide pieren liggen nabij de stad. Eventueel kan je bij de verder gelegen pier een taxi nemen voor een paar dollar. Aan het einde van de dichtstbijzijnde gelegen Turtle Bay pier zijn wat winkeltjes. Je vindt hier ook dichtbij het Turtle River Falls & Garden (toegang $20) waar je uiteraard schildpadden ziet.

Wat kan je zien in Ocho Rios?

Ocho Rios (ca. 9000 inwoners) ligt aan de noordkant van Jamaica. Vanaf Ocho Rios kan je alle kanten op; strand, allerlei activiteiten ondernemen of winkelen op de lokale markt. De bekendste toeristische attractie zijn de Dunn’s River Falls (toegang $20 per volwassene). Lopend langs de kust is het ongeveer 30 minuten (4 km). Per taxi is dit uiteraard ook mogelijk. Tip: ga wat later op de dag naar de waterval als alle excursie tourbussen weer weg zijn. Je kunt vanuit Ocho Rios ook een bezoek brengen aan het voormalige woonhuis en ook het graf van Bob Marley in het dorpje Nine Mile, waar hij in zijn jeugd gewoond heeft. Dit is ongeveer 40 km (1 uur en een kwartier) rijden vanaf Ocho Rios.

Tips voor Ocho Rios:

  • Strand: bij de waterval is een strand
  • Blue hole: een ander waterval complex dat een goed alternatief is voor het drukke Dunn’s River Falls. Klimmen op en springen van de rotsen.
  • Turtle River Falls & Garden: ook een goed alternatief voor de drukke Dunns River Falls. Met zwembad.
  • Wil je iets actievers: doe een wandel of fiets tour of ga tokkelen in de bomen. Op de White River kan je met een grote zwemband of vlot de rivier af.
  • Green Grotto Caves: kalksteengrotten waar je in een klein uurtje met een gids doorheen loopt.
  • Met dolfijnen zwemmen, waterskiën of met een glasbodem boot de zee op.

Ga voor meer informatie over Ocho Rios naar hier

 

Bekijk welke cruises naar Ocho Rios gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Ocho Rios

 

Met dank aan Gert Schot voor deze informatie.

Fotocredits: Alle afbeeldingen zijn afkomstig van het Jamaica Tourist Board.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *