Cruisereiziger
Bestemmingen

Disney Cruise Line zet in op Singapore met nieuw Disney schip

Disney Cruise Line en Singapore Tourism Board hebben vandaag voor het eerst Disney Cruises naar Zuidoost-Azië aangekondigd, onthuld door Josh D’Amaro, voorzitter van Disney Parks, Experiences and Products, en de Singaporese minister van Transport en minister van Handelsbetrekkingen, S. Iswaraans.

Onder een onlangs ondertekend Memorandum of Understanding zijn Disney Cruise Line en de Singapore Tourism Board overeengekomen om vanaf 2025 samen te werken om een gloednieuw Disney-cruiseschip exclusief in Singapore te huisvesten voor minimaal vijf jaar. Meer details over de eerste reis, reisroutes en ervaringen aan boord wordt later bekend gemaakt.

“Dit is een heel spannend jaar voor The Walt Disney Company – 2023 markeert ons 100-jarig jubileum”, zei D’Amaro. “Als onderdeel hiervan ondergaat Disney Cruise Line momenteel een ambitieuze uitbreiding met nieuwe schepen en nieuwe bestemmingen over de hele wereld. We zijn ongelooflijk verheugd om van Singapore de thuishaven te maken van ons zevende gelanceerde schip, dat vanaf 2025 het hele jaar door zal varen.”

“We kijken ernaar uit om de magie van Disney Cruise Line in 2025 in Singapore te verwelkomen”, aldus Keith Tan, Chief Executive, Singapore Tourism Board (STB). “Dit is een belangrijke mijlpaal voor STB en weerspiegelt het sterke vertrouwen van Disney Cruise Line in Singapore en Zuidoost-Azië. Het nieuwe Disney-cruiseschip wordt een attractie op zich en zal naar verwachting de toeristische sector in Singapore nog vele jaren een boost geven.”

Cruisen in Singapore en Zuidoost-Azië

Singapore’s strategische ligging, luchtverbindingen en haveninfrastructuur maken het tot een bloeiend cruiseknooppunt in Zuidoost-Azië. Tevens is het een diverse regio met meer dan 40 UNESCO-werelderfgoedlocaties.

De toevoeging van een Disney Cruise Line-schip in Singapore heeft, volgens de rederij en Singapore Tourism Board, het potentieel om miljoenen lokale en buitenlandse cruisepassagiers aan te trekken gedurende de periode van vijf jaar. Hierbij horen ook vliegcruisepassagiers die per vliegtuig in Singapore aankomen. Het zal naar verwachting ook aanzienlijke overloopvoordelen opleveren voor de economie. Denk aan een grotere vraag naar haven- en scheepsgerelateerde diensten, evenals uitgaven voor de lifestyle- en horecasector.

Nieuw Disney-cruiseschip

Het nieuwe schip biedt innovatieve Disney-ervaringen samen met het kenmerkende Disney entertainment, restaurants van wereldklasse en de legendarische Disney service. Gasten van alle leeftijden vinden speciale ruimtes en activiteiten die speciaal voor hen zijn ontworpen. En gezinnen zullen onvergetelijke herinneringen creëren met geliefde personages zoals kapitein Mickey Mouse en Minnie Mouse, Disney prinsessen, Marvel Super Heroes en meer.

Disney Cruise Line schat de passagierscapaciteit van het schip van 208.000 bruto ton op ongeveer 6.000 met ongeveer 2.300 bemanningsleden. Het zal naar verwachting een van de eerste schepen in de cruise-industrie zijn die wordt aangedreven door groene methanol. Dat is één van de brandstoffen met de laagste emissie die er is.

De bouw van het Disney schip wordt voltooid bij Meyer Werft. Het schip is de ex-Global Dream, dat bij MV Werften ligt. Het was in aanbouw voor het failliet gegane Aziatische Dream Cruises. De Global Dream was voor 75% al compleet. De scheepsbouwer zal het schip in 2025 opleveren.

Kan je niet wachten tot 2025? Bekijk de andere 5 schepen van Disney:

CruiseOnline Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Disney Cruise Line zet in op Singapore met nieuw Disney schip

  • Disney Cruise schepen voor jong en oud en waar je als “oudere” jong blijft voelen, combineert de charme en uiterlijk van nostalgische passagiers schepen met hedendaagse comfort.
    Nu men ook de tuinstad van Azie aandoet is een cruise met hun schip en de ongekende en kleurrijke en veelzijdige bezienswaardigheden meer dan de moeite van een reis waard !
    Singapore als haven, toeristen en handelsstaat, want het is meer dan alleen een stad met de omvang van de provincie Utrecht, verdient een nadere beschouwing met goede voorzieningen voor alle vormen van vervoer ook voor cruise schepen en heeft het een luchthaven Changi, 5 sterren waard, waar Schiphol, geen sterren, totaal NIETS bij voorstelt !

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger