Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

Tentoonstelling Holland America Line op Ellis Island officieel geopend

Op Ellis Island is een tentoonstelling geopend waarin de geschiedenis van Holland America Line wordt beschreven door 1 op de 10 immigranten uit Europa naar de Verenigde Staten te brengen. Het maakt onderdeel uit van de samenwerking die de Amerikaanse rederij is aangegaan met The Statue of Liberty-Ellis Island Foundation. Dit is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van de gelijknamige oriëntatiepunten. De samenwerking is aangegaan om de 150-jarige reis van het bedrijf van emigranten vervoerder naar consumentenvloot te vieren.

Van 1880 tot 1920 gingen bijna 2 miljoen mensen aan boord van schepen van Holland America Line in Rotterdam op weg naar de ‘Nieuwe Wereld’, velen landden in New York. De tentoonstelling van Holland America Line brengt dit verhaal tot leven door passagierslijsten te tonen. Beroemde gezichten zoals Albert Einstein, Frank Oz en Max Beckmann zijn te zien. Ook historische foto’s, informatie over schepen uit het verleden, klassieke Holland America Line-posters en Nederlands getinte memorabilia. Tevens zijn er ongeveer 200 foto’s, gemaakt door Ellis Island Clerk Augustus Sherman, te zien van immigranten op Ellis Island.

Pronkstuk van de tentoonstelling is een display met scheepsmodellen van Rotterdam I, Rotterdam II en Rotterdam III gemaakt door Rotterdam VII Kapitein Werner Timmers. Kapitein Timmers ontdekte dat modellen van deze schepen niet bestonden, dus begon hij er zelf een te maken. Ze zijn gemaakt van sloophout, tandenstokers, eetstokjes en andere materialen die hij aan boord vond. De voltooide modellen werden gepresenteerd aan The Statue of Liberty-Ellis Island Foundation tijdens het 150-jarig jubileumevenement van Holland America Line in New York City. Dit gebeurde aan boord van Rotterdam VII op 15 oktober 2022.

De tentoonstelling op Ellis Island is nog tot begin mei 2023 te zien.

Bron: Holland America Line

Interesse in cruisen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Tentoonstelling Holland America Line op Ellis Island officieel geopend

  • WAAROM wel een tentoonstelling beste lieve Miriam op Ellis eiland USA en niet ook een in het maritiem museum te Rotterdam of aan boord van de ss Rotterdam V in “home sweet home” Rotterdam en de enige echte thuishaven van de Holland Amerika Lijn of in de tweede Nederlandse thuishaven te Amsterdam waar ze het Scheepvaart museum hebben ? Of moeten we soms met een HAL schip even naar de States reizen om een tentoonstelling te bezoeken over de Lijn, en eventueel weer terug over de plas met de Koninklijke Vliegende Hollander, vreemd ?…

    Voor scheepsliefhebbers zijn er op de perrons van metro station Leuvehaven in Rotterdam wel een 25 tal meterslange afbeeldingen te zien van diverse schepen, maar niet specifiek van de Holland America Line om de aandacht te vestigen met het nabij gelegen Maritiem Museum. Tot wanneer deze superlange “full hull” scheepsafbeeldingen zijn te bewonderen weet ik niet. Even een OV chipkaart gebruiken en inchecken en kiekjes maken van de schepen. Blijft men langer dan 60 minuten op het perron, pas op voor voorbij denderende metro treinen, dan krijgt men zijn instaptarief borg terug en is het gratis en anders reis via Beurs – de Koopgoot – door naar het nieuwe Metro station Hoek van Holland STRAND om aldaar te gaan scheeps spotten waaronder mogelijk ook een HAL schip en natuurlijk het strand want dat spreekt vanzelf met zo’n halte naam…

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger