Cruisereiziger
Walstroom

Twee AIDA cruiseschepen tegelijkertijd aan walstroom in Warnemünde

Op 16 april 2023 vierde AIDA Cruises de start van het cruiseseizoen van dit jaar met het dubbele bezoek van AIDAsol en AIDAmar in Rostock-Warnemünde. Voor het eerst werden op dezelfde dag twee cruiseschepen gelijktijdig aangesloten op walstroom in een Duitse haven, waardoor de twee AIDA cruiseschepen hun emissies en geluid konden verminderen door de motoren uit te zetten.

“We zijn verheugd over deze succesvolle première van walstroom in Rostock-Warnemünde. Dankzij de opening van meer walstroomfaciliteiten in Europese havens kunnen we ons engagement dit jaar uitbreiden. Ons doel is om walstroom te kunnen gebruiken in alle havens in de toekomst. We verwelkomen daarom de beslissingen van andere havens om een overeenkomstige oplossing te ontwikkelen. Met onze inzet voor decarbonisatie stimuleren we niet alleen de energietransitie in de cruisesector, we geven ook een voorbeeld van hoe lokale duurzame waardecreatie in onze bestemmingen”, zegt Felix Eichhorn, President AIDA Cruises.

Noodzakelijk voor de toekomst

Voor AIDA is het gebruik van walstroom om een belangrijke bijdrage om de uitstoot tot bijna nul terug te brengen terwijl schepen in de haven liggen.  De rederij zorgt er samen met de scheepsbouwers voor dat milieuvriendelijke technologie – zoals walstroom aansluitingen –  bij de planning en bouw van haar schepen al sinds 2004 aanwezig is. Er zijn meer dan tien jaar verstreken sinds Europa’s eerste walstroomcentrale haar reguliere werkzaamheden begon met een AIDA-schip in Hamburg Altona (Duitsland)

In 2021 werd de eerste walstroomvoorziening voor cruiseschepen geopend in het Oostzeegebied in Rostock-Warnemünde ter gelegenheid van de 12e Duitse Nationale Maritieme Conferentie. Met een capaciteit tot 20 megavolt ampère (MVA) kunnen in Warnemünde op de ligplaatsen P7 en P8 twee cruiseschepen tegelijkertijd van stroom worden voorzien.

Wil je ook duurzamer cruisen met AIDA? Kijk naar de mooiste cruises:
Vertrekjaar
2022
2023
2024
Bestemming
Alaska
Afrika
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Midden-Oosten
Middellandse Zee
Oost-Middellandse Zee
West-Middellandse Zee
Noord-Europa
Oostzee
Wereldcruises
Prijs
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500

Semi All Inclusive cruise Canarische Eilanden & Madeira met AIDAcosma

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)