Cruisereiziger
Bestemmingen

Holland America Line vaart allereerste Grand Voyage “Pole-to-Pole”-retourcruise vanuit VS

Holland America Line zal in 2025 naar verluidt de allereerste Grand Voyage “Pole-to-Pole”-retourcruise vanuit de Verenigde Staten varen. President Gus Antorcha maakte het nieuws bekend aan boord van Zuiderdam aan Grand World Voyage-passagiers die op dat moment op de Noordzee voeren.

Met de Grand Voyage: Pole-to-Pole en Grand World Voyage die beide in januari 2025 vertrekken, is dit de eerste keer dat Holland America Line twee Grand Voyages van meer dan 120 dagen tegelijkertijd aanbiedt.

Volendam en Zuiderdam

The Grand Voyage: Pole-to-Pole aan boord van Volendam stelt cruisereizigers in staat om vijf continenten te bezoeken op een reis die van zuid naar noord reist, terwijl de Grand World Voyage aan boord van Zuiderdam zes continenten bestrijkt op een oost-west route. Het betreft beide een cruise met een Amerikaanse thuishaven als begin- en eindpunt. De twee reizen gaan voor het grote publiek in de verkoop op 24 mei 2023.

“Dit worden echt historische reizen”, vertelde Antorcha aan de passagiers. “Onze Grand World Voyage gaat van oost naar west en onze andere Grands richten zich op één regio, dus het ontwerpen van deze unieke route die een rondreis van zuid naar noord vanuit de VS verkent, is een mooie manier om onze gasten twee verschillende keuzes te bieden om over de hele wereld te reizen.”

“Er ging een gedetailleerde planning aan deze reis vooraf om ervoor te zorgen dat we bestemmingen bezoeken wanneer het weer gunstig is, en we hebben locaties opgenomen die gewild zijn, zoals de Amazone, Groenland en IJsland, naast Antarctica en de Noordpool,” zei Paul Grigsby, vice-president voor inzet en routeplanning voor Holland America Line. “We hebben twee reizen samengesteld die in havens blijven hangen voor gedenkwaardige momenten en verschillende overnachtingen. We hebben het zelfs zo getimed dat de twee reizen elkaar ontmoeten om een overnachting in Barcelona te delen.”

2025 Grand Voyage: hoogtepunten van pool tot pool — Volendam

 • 133 dagen. Vertrek op 25 januari 2025, retour vanuit Fort Lauderdale.
 • Volgt een zuid-noord-zuidroute door het Panamakanaal, omlaag langs de westkust van Zuid-Amerika naar Antarctica en vervolgens omhoog langs Argentinië en Brazilië naar het hart van de Amazone-rivier. Het schip steekt vervolgens de Atlantische Oceaan over naar Afrika, vaart noordwaarts naar Europa en omhoog naar de Noordkaap voordat het westwaarts gaat over de noordelijke Atlantische Oceaan via IJsland en Groenland en uiteindelijk langs de oostkust van Noord-Amerika.
 • Van pool tot pool: Beneden in het zuiden brengt Volendam vier dagen lang panoramisch cruisen door in Antarctica en in het noorden steekt het schip de poolcirkel over naar de Noordkaap.
 • In totaal 68 havens verspreid over 5 continenten en 28 landen.
 • 8 overnachtingen: Fuerte Amador, Panama; Callao (Lima), Peru; Buenos Aires, Argentinië; Rio de Janeiro, Brazilië; Barcelona, ​​Spanje; Lissabon, Portugal; en Reykjavik, IJsland.
 • Memorabele momenten: doorvoer door het Panamakanaal, Kaap Hoorn, Antarctica, Falklandeilanden, verkenning van de Amazone, Straat van Gibraltar, Noorse fjorden, Noordkaap, IJsland en Groenland.

Hoogtepunten van de Grand World Voyage 2025 — Zuiderdam

 • 124 dagen. Vertrek op 4 januari 2025, retour vanuit Fort Lauderdale.
 • Gaat door het Panamakanaal, reist naar Paaseiland alvorens de Stille Zuidzee over te steken naar Australië. Verkent het Great Barrier Reef op weg naar Indonesië en Sri Lanka, vaart vervolgens zuidwaarts naar Kaapstad, Zuid-Afrika, via de Seychellen, terug omhoog langs de oostkust van Afrika, door het Suezkanaal naar Portugal voordat het de Atlantische Oceaan oversteekt.
 • In totaal 46 havens in 32 landen verspreid over 6 continenten.
 • 9 overnachtingen: Callao (twee nachten); Paaseiland; Papeete, Tahiti; Sydney, Australië; Singapore; Kaapstad; Mombasa, Kenia; Safaga, Egypte; en Barcelona.
 • 7 nachtelijke vertrekken: Manta, Ecuador; Seychellen; Kaapstad en Durban, Zuid-Afrika; Akaba, Jordanië; Civitavecchia (Rome), Italië; en Gibraltar, VK
 • Memorabele momenten: doortocht door het Panamakanaal, twee nachten in Callao, tijd om Machu Picchu, Paaseiland te bezoeken, ‘scenic cruising’ in het Great Barrier Reef, twee volle dagen in Kaapstad, de mogelijkheid om Petra vanuit Jordanië te bezoeken en Luxor vanuit Safaga te ervaren.

Rendez-Vous in Barcelona

Op 24 april 2025 ontmoeten Volendam en Zuiderdam elkaar in Barcelona, Spanje, voor een gezamenlijke overnachting. De twee Grand Voyages komen samen voor een gezamenlijk feest en speciale festiviteiten.

Interesse in deze bijzondere cruises van Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Holland America Line vaart allereerste Grand Voyage “Pole-to-Pole”-retourcruise vanuit VS

 • Super goed idee van de HAL om de “Pole-to-Pole “reizen te maken en volgens mij is dit niet eerder bij een andere rederij zoals MSC, Royal Caribean gebeurt. Gaat een van jullie of allebei een van deze unieke cruises zelf meemaken en een (foto)verslag doen, video ook voor een YouTube film. Ik heb er de poen niet voor en mijn reizen blijven voorlopig bij YouTube filmpjes kijken, had ik maar een vak moeten leren of andere prioriteiten moeten stellen in het leven. Maar kijken naar plaatjes is ook best leuk.

  DAT de HAL een dergelijke cruise in voorbereiding heeft is bijzonder, omdat het in de vorige eeuw niet veel gescheeld heeft of de maatschappij was failliet gegaan las ik in het recente Engelstalige 150 years HAL boek, maar kon zich erboven op werken en is zelfs in vloot grootte groter dan Cunard, wie had dat ooit gedacht anno 2023. Als men vlakbij de polen vaart vraag ik mij af : A) wat voor speciale voorzieningen men moet treffen om er te varen, B) de schepen wel de kwalificatie hebben om bij een bepaalde ijsdikte te varen, want het zijn geen expeditie schepen en zeker geen ijsbrekers, eerder “mooi weer” schepen. De Volendam zag ik in 2007 zelfs op Curacao aan de megapier tegenover het Holiday Beach Hotel nu omgebouwd tot Corendon resort. Toen het schip ‘s avonds vertrok kon je de mededelingen van de kapitein op de dekken zelfs aan de kant wal zijde nog goed horen en dat heb ik van andere rederijen niet meegemaakt.

  Ik kijk er naar uit hoe deze speciale cruises gaan verlopen en een beetje meer media aandacht ook op TV en tijdens de aanstaande cruise beurzen kan geen kwaad. Want de media aandacht met name op de reguliere TV zenders naar aanleiding van het 150 jarige HAL bestaan was op zijn zachts gezegd summier te noemen alleen het Algemeen Dagblad bracht er op zaterdag 15 april 2023 een speciale bijlage bij uit. Het is dat ik toevallig ook nog lid ben van de deLijn, anders was het wel erg magertjes gesteld. Dus trek je warme bodywarmers en mutsen en handschoenen maar aan en neem je bikini en zwembroek ook mee voor een warme frisse duik in het zwembad aan boord en ga de ijsberen en pinguins opzoeken en kijken of en in hoeverre Groenland wel echt groen is, Bon voyage !…

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger