Cruisereiziger
Specialiteitenrestaurant

Carnival Cruise Line onthult nieuw restaurant op Carnival Venezia

Carnival Cruise Line heeft een nieuw specialiteiten restaurant onthuld dat haar debuut zal maken op de Carnival Venezia, het cruiseschip dat de komende weken in dienst zal treden bij Carnival. Het betreft een uniek Italiaans restaurant genaamd Il Viaggio, Italiaans voor “de reis”. Het belooft een reis door Italië door de rijke keuken van het land.

In het restaurant worden specialiteiten uit verschillende Italiaanse regio’s onder de aandacht gebracht. Het gaat dan om authentieke Italiaanse gerechten en drankjes. Reserveringen voor Il Viaggio zijn nu mogelijk voor passagiers die geboekt hebben voor aanstaande cruises op Carnival Venezia. Er wordt, net als bij de andere specialiteitenrestaurants bij Carnival, een toeslag gerekend om te dineren in Il Viaggio.

Op het menu staan “Favorito”-gerechten zoals de Siciliaans geïnspireerde Pollo Parmigiana-pizza, die is gemaakt met een kipkorst met tomaten-basilicumsaus, mozzarella, pepperoncini-vlokken, parmezaanse kaas en een honing-chilidressing, en de door Lombardije beïnvloede Lombata Milanese, een 16-oz Kalfskarbonade met been, licht gepaneerd, gebakken en geserveerd met een groene salade.

Het verfijnde decor van het restaurant staat in het teken van het thema reizen door Italië. Dat is zichtbaar via kunstwerken en architecturale accenten. Passagiers krijgen ook de mogelijkheid om buiten te dineren op de Lanai van het restaurant.

Il Viaggo beschikt daarnaast over een open keuken, waar passagiers chef-koks het verse focacciabrood zien bakken dat de bemanningsleden aan elke tafel zullen delen om hen te verwelkomen.

Italian Style

Carnival Venezia is het eerste cruiseschip dat Carnival Fun ‘Italian Style’ presenteert. Het ligt momenteel in droogdok en krijgt een opknapbeurt in Spanje voordat het begint aan een 15-daagse Carnival Journeys transatlantische oversteek op 29 mei 2023 van Barcelona, Spanje naar New York City.

Het cruiseschip zal op 15 juni 2023 in haar nieuwe thuishaven in New York aankomen en beginnen met cruises vanaf de Manhattan Cruise Terminal.

Cruises van Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger