Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Video: Een exclusief kijkje aan boord van het toekomstig grootste cruiseschip ter wereld

Royal Caribbean International heeft via een exclusieve video een kijkje gegeven hoe het er momenteel aan toegaat aan boord van het toekomstig grootste cruiseschip ter wereld: Icon of the Seas. Het eerste schip in de Icon-klasse van de rederij is op dit moment in aanbouw op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku.

Via een tour over het schip, van boeg tot achtersteven, krijg je een indruk hoe de bouw vordert van de 8 ‘neighborhoods’. Het betreft o.a. de thuisbasis van het grootste waterpark op zee – Thrill Island – en Surfside, de eerste buurt die van begin tot eind is ontworpen voor jonge gezinnen.

Het eerste schip van Royal Caribbean International in de Icon-klasse debuteert in januari 2024. Icon (250.800 brutoton) zal het hele jaar door 8-daagse Oost- en West-Caribische routes vanuit Miami varen. Elke cruise zal een bezoek brengen aan de privé eilandbestemming van Royal Caribbean, Perfect Day at CocoCay op de Bahama’s. Ook bezoek je een mix van bestemmingen zoals Cozumel, Mexico; Philipsburg, St. Maarten en Basseterre, St. Kitts.

Interesse in cruisen met de Icon of the Seas? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 gedachten over “Video: Een exclusief kijkje aan boord van het toekomstig grootste cruiseschip ter wereld

  • VRAAGTEKENS….
    “Grootste cruiseschip ter wereld” Elke keer lees ik deze zin sinds de Oasis of the Seas van RCL in de vaart is gekomen en het zelfs in de haven van Rotterdam lag afgemeerd aan de Wilhelminakade te Rotterdam enkele jaren geleden en mijn oog trok , niet naar deze aan obesitas leidende formaat schip, maar aan de voorbij varende rondvaart van Stiphout uit …Maastricht. 1) wat moest dat bootje toen zo ver van huis toen doen en 2) het gaf het geheel een Calimero effect. Mooi is anders met die varende knotsgekke pretparken, maar dat geldt voor alle pretschepen anno 2023.

    Sinds de Oasis komt men steeds met alweer de grootste, waarom ? Heeft het te maken met: 1) de lengte, 2) de brutotonnage, 3) breedte, 4) de nog gekkere en onzinnige toegevoegde faciliteiten, 5) de drang naar een obesitas XL megalomane cruiseschip ? Waar legt men bij RCL en co de grens, vraag mij af hoeveel militairen je met zo’n schuit als troepentransportschip zou kunnen vervoeren ?
    Ik maak deze opmerking omdat er in het verleden diverse schepen zoals de Nieuw Amsterdam uit 1934 en de mooie ss Canberra van P & O bijgenaamd de grote witte walvis, Great white whale, en de Queen Elizabeth 2 nu afgemeerd in Dubai zonder reddingsboten en tijdens de Falklandoorlog de bijnaam had van “black pig”, zwarte varken duizenden manschappen hebben vervoerd. ALS RCL meent nog groter te willen gaan bouwen wat is dan het doel, ik zet er vraagtekens bij na het zien van menige video, denk aan de logistiek en de infrastructuur in de havens.
    Jullie als cruisekenners, zet eens op een rijtje de data info van de Oasis of tot de toekomstige Icon of en toon de oplopende grootte van deze varende pretparken met voorzieningen waar de Efteling jaloers op zal zijn. Wat komt er na de Icon of…, the Dinosaur of the Seas… ?

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger