Cruisereiziger
Telecommunicatie

Holland America Line installeert Starlink op eerste schip in Alaska

Passagiers en bemanningsleden van het Pinnacle-klasse schip Koningsdam van Holland America Line zijn begonnen met het gebruik van SpaceX’s Starlink. De technologie werd geïnstalleerd tijdens een droogdok in april en werkt nu al vier weken. Het schip vaart nu in Alaska.

Starlink is de leider in Low Earth Orbit (LEO) satelliettechnologie gericht op het leveren van snellere en betrouwbaardere Wi-Fi op wereldwijde schaal. Dit is bijzonder belangrijk voor internettoegang op schepen in Alaska, waar weersinterferentie en blokkering door structuren en bergen een uitdaging kunnen vormen voor traditionele technologie.

“Voor onze gasten en onze teamleden is het behoud van de connectiviteit die ze thuis gewend zijn een belangrijk onderdeel van de cruise-ervaring”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “De extra bandbreedte betekent dat onze gasten het plezier van het verkennen van Alaska in real time kunnen delen en dat ons team in contact kan blijven met hun geliefden thuis.”

Sinds de ontvangst van de nieuwe technologie heeft de Koningsdam een 18-daagse cruise gemaakt van Vancouver naar Hawaii en is begonnen met de 7-daagse Alaska Inside Passage reizen vanuit Vancouver, inclusief Glacier Bay, Juneau, Ketchikan en Skagway.

“Hoewel het nog vroeg is in ons gebruik, is de feedback van gasten en teamleden tot nu toe zeer positief”, aldus Kathleen Erickson, vice-president technologie voor Holland America Line. “We horen van gasten dat e-mails en sociale media het goed doen, en teamleden vertellen ons dat internetgesprekken naar huis met geliefden veel sterker zijn. Dat is een verbinding die veel betekent.”

Koningsdam vaart deze zomer met het Starlink internet meer dan 20 reizen van Vancouver naar de havens van Alaska. Andere schepen zullen de technologie later dit jaar toevoegen met als doel dat Starlink beschikbaar is in de gehele vloot van Holland America Line.

Wil jij cruisen met Holland America Line? Bekijk de mogelijkheden en vraag een gratis offerte aan bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Bekijk de mooiste aanbiedingen
Jaar >
2023
2024
2025
2026
Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500
Bestemming >
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Groot-Brittannië
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
Oostzee
West-Europa
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool

15-daagse cruise Groot-Brittannië, Schotland en Ierland met de Rotterdam

15-daagse cruise Noordkaap met de Rotterdam

22-daagse cruise Schotland, IJsland en Groenland met Nieuw Statendam uit Amsterdam

8-daagse cruise Noorse Fjorden met de Rotterdam

Cruise ABC eilanden & Bahama’s met de Rotterdam

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!