Cruisereiziger
Muntceremonie

MSC Cruises viert muntceremonie MSC World America

Woensdag vond op de werf van de Franse scheepsbouwer Chantiers de l’Atlantique de muntceremonie plaats van de MSC World America. Het is het derde LNG-aangedreven schip in de vloot van MSC Cruises en het eerste voor de Amerikaanse cruisemarkt. Het nieuwe schip, dat in 2025 klaar moet zijn, zal veel van de milieu-innovaties van MSC Euribia bieden. Ze zal echter veel extra innovaties aan boord hebben, zoals de baanbrekende technologie om de methaanslip van LNG tijdens de vaart vrijwel te elimineren.

Tijdens de maritieme ceremonie werden herdenkingsmunten in de kiel van MSC World America geplaatst door twee peetmoeders, Silvia Turbia van MSC Cruises en Séverine Blandin van Chantiers de l’Atlantique, als teken van zegen en geluk. Wanneer ze in april 2025 vanuit de nieuwe, ultramoderne terminal van MSC Cruises in PortMiami in de vaart komt, wordt MSC World America het grootste schip van het merk in Noord-Amerika. Tijdens haar eerste seizoen vaart MSC World America uitsluitend naar het Caribisch gebied op routes van 7 nachten, met stops in Ocean Cay en MSC Marine Reserve.

Henri Doyer, Chantier de l’Atlantique MSC Program Director, legt uit: “Dit 19e schip – het tweede van de World Class serie – is het resultaat van een lange samenwerking tussen MSC Cruises en Chantiers de l’Atlantique. Ik ben verheugd te kunnen aankondigen dat MSC World Europa, MSC Euribia en MSC World America de 3 meest energie-efficiënte, meest milieuvriendelijke schepen van de cruise-industrie zijn.”

Wil jij cruisen met MSC Cruises? Bekijk de mogelijkheden via:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger