Cruisereiziger
Bestemmingen

Costa Cruises start eerste seizoen vanuit Taranto

Het eerste seizoen van Costa Cruises in het Italiaanse Taranto is begonnen. Het is een gloednieuwe thuishaven in het programma van de Italiaanse cruisemaatschappij.

De eerste aanloop vond plaats op 3 juni, toen Costa Pacifica voor de eerste keer in Taranto aankwam en meer dan 5.000 passagiers vervoerde tijdens de inscheping, ontscheping en transit. Afgelopen weekend werd aan boord van het schip met nog eens 5.000 passagiersbewegingen de start van het seizoen officieel gevierd met de traditionele uitwisseling van schildjes. De ceremonie werd bijgewoond door Rinaldo Melucci, burgemeester van Taranto, Mario Zanetti, president van Costa Cruises, Sergio Prete, president van de Ionian Sea Port System Authority en Raffaella Del Prete, General Manager of Italian Cruise Ports van Global Ports Holding.

Wekelijks naar Taranto

Tot 7 oktober zal de Costa Pacifica elke zaterdag van 8.00 tot 17.30 uur in Taranto zijn, voor een totaal van 19 aanlopen. De route van een week omvat naast Taranto ook Catania, Valletta (Malta), Mykonos (Griekenland) en Santorini (Griekenland). Op deze route is Taranto zowel inschepings- als ontschepingshaven en transithaven voor passagiers die in andere havens inschepen, met name Catania.

De duizenden cruisepassagiers die in Taranto aankomen, kunnen de stad en het gebied op eigen houtje bezoeken of kiezen uit het brede aanbod van georganiseerde tours waaraan de rederij heeft gewerkt met de steun van lokale instellingen en touroperators. Twee rondleidingen zijn volledig gewijd aan de stad. De eerste omvat een bezoek aan MarTa, het Nationaal Archeologisch Museum van Taranto, en de ontdekking van de oude stad; de tweede is een wandeltocht door de oude stad, met een bezoek aan het Aragonese kasteel en de kathedraal van San Cataldo.

Twee andere speciale boottochten vertrekken ook vanuit Taranto. De ene is gewijd aan gezinnen, aan boord van een boot met een doorzichtige bodem om de spectaculaire zeebodem van de Golf van Taranto te bewonderen. Bij de andere kunnen mensen onderzoekers van de Jonian Dolphin Conservation Association ontmoeten en het leven en de habitat van dolfijnen in de Golf van Taranto ontdekken, in een belangrijke activiteit om het mariene en kusterfgoed van de Ionische Zee te observeren en te beschermen. Er zijn ook tochten gewijd aan bestemmingen in de buurt van Taranto, zoals Locorotondo, Alberobello, Matera, Ostuni, Castellana en Polignano, en Manduria.

Costa Pacifica

Costa Pacifica heeft een brutotonnage van 114.500 en biedt plaats aan 3.780 passagiers. Gebouwd op Fincantieri’s Genua Sestri Ponente scheepswerf en in gebruik genomen in 2009, onderging ze een grote renovatie in 2022. Daarbij introduceerde de rederij diverse nieuwe voorzieningen zoals het Archipel restaurant, waar passagiers kunnen genieten van menu’s van drie grote internationale chef-koks zoals Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Ángel León. Deze zomer heeft Costa Pacifica ook een speciale gast: tijdens vier cruises met vertrek uit Taranto brengt de Italiaanse komiek Angelo Pintus zijn nieuwe show “Bau” aan boord, die wordt opgevoerd in het theater van het schip op 11/6, 9/7, 6/8 en 3/9.

In 2024 zal Costa Fascinosa, een schip met 3.800 passagiers, aankomen in Taranto en elke zondag van 9 juni tot 22 september dezelfde bestemmingen aandoen die Costa Pacifica in 2023 aanbood.

Interesse in cruisen met Costa Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger