Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Carnival Venezia maakt haar debuut in New York City

Carnival Cruise Line heeft de eerste passagiers op Carnival Venezia in New York City verwelkomd. Het is de eerste van drie schepen die het komende jaar aan de vloot van de Amerikaanse cruisemaatschappij worden toegevoegd. Een welkomstfeest gaf woensdagavond het startsein voor de viering van de aankomst van het schip in haar nieuwe thuishaven en de festiviteiten gingen donderdagochtend verder in de Manhattan Cruise Terminal toen de eerste passagiers aan boord gingen om uit te varen.

Carnival Venezia kreeg tijdens de festiviteiten een speciale zegening van pater Enrique Salvo van St. Patrick’s Cathedral. De bekende komiek en televisiepresentator Jay Leno werd de eerste doopvader van een Carnival schip. Leno gaf ook een speciale comedyshow exclusief voor de passagiers.

“Door zijn eigen Italiaanse afkomst te benadrukken, helpt Jay ons het Italiaanse thema te vieren dat gasten zullen ervaren wanneer ze cruisen op dit prachtige schip,” zei Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “We hebben geweldige recensies gehoord van gasten die de trans-Atlantische oversteek van het schip hebben gemaakt, en nu ben ik zo blij om onze eerste gasten te verwelkomen die ons vanuit New York komen vergezellen om te genieten van wat er voor hen in petto is.”

De ceremonie op woensdagavond belichtte ook nieuwe entertainmentprogramma’s en andere concepten die voor het debuut van Carnival Venezia zijn gecreëerd. Het schip is het eerste dat “Carnival Fun Italian Style” introduceert dat Carnival’s kenmerkende ‘fun’ toevoegt aan het Italiaanse thema van het schip. Carnival Venezia is architectonisch vormgegeven naar haar naamgenoot, de stad Venetië in Italië.

Donderdagochtend begroette Duffy in de Manhattan Cruise Terminal passagiers met een speciaal evenement om hen welkom te heten aan boord van het nieuwe schip. Kapitein Claudio Cupisti en enkele van de eerste passagiers die vanuit New York aan boord gingen, voegden zich bij Duffy om een ceremonieel lint door te knippen en officieel de inscheping te starten.

Donderdag vertrekt de Carnival Venezia uit New York voor een 4-daagse cruise die o.a. een bezoek aan Bermuda omvat. Deze zomer zal het schip afwisselend vier-, vijf-, zes- en achtdaagse afvaarten maken naar het Caribisch gebied, Bermuda en havens in Canada en New England, waaronder Saint John’s en Halifax.

Na het zomerseizoen begint het schip op 29 september 2023 aan een nieuwe reeks van acht- tot twaalfdaagse cruises naar het oostelijk Caribisch gebied, het zuidelijk Caribisch gebied en de Bahama’s, waarbij populaire bestemmingen zoals Saint Thomas, San Juan en Aruba worden aangedaan, samen met vier privé-eilanden van Carnival: Half Moon Cay, Princess Cays, Amber Cove en Grand Turk. Daarnaast zullen bepaalde cruises Miami als aanloophaven hebben.

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger