Cruisereiziger
Testvaart

Icon of the Seas begint komend weekend aan eerste proefvaart

Scheepsbouwer Meyer Turku heeft donderdag bekendgemaakt dat het toekomstige grootste cruiseschip ter wereld, Icon of the Seas, komend weekend aan haar eerste zeetesten begint. Het is de allereerste keer dat het eerste schip in de Icon-klasse van Royal Caribbean International de afbouwpier van de scheepswerf in het Finse Turku verlaat en via de Turku-archipel koers zet richting zee.

De proefvaart zal naar verwachting een week duren. Tijdens deze dagen vinden diverse nautische- en technische testen plaats waarbij de systemen en functies van Icon of the Seas op de proef worden gesteld.

Icon of the Seas maakt volgens planning in januari 2024 haar debuut. Het schip (250.800 brutotonnage) krijgt als thuishaven Miami en zal 8-daagse cruises varen naar het Oost-Caribisch en West-Caribisch gebied.

Benieuwd naar de eerste cruises van Icon of the Seas? Bekijk het aanbod en vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!