Cruisereiziger
Ontspanning

Sun Princess krijgt eerste ‘Rollglider’ op zee

Princess Cruises heeft donderdag een aantal nieuwe attracties aangekondigd op de Sun Princess, het grootste cruiseschip in de vloot van de Amerikaanse cruisemaatschappij, dat in oktober 2024 haar debuut maakt.

Park19 wordt de nieuwe familie-activiteitenzone op de bovenste dekken van het schip en zal verschillende primeurs voor Princess bevatten. Onder de negen verschillende activiteiten die zullen worden afgestemd op gezinnen bevindt zich de allereerste op deltavliegen geïnspireerde ervaring op een cruiseschip.

‘Sea Breeze’ is een ‘Rollglider’ die passagiers veilig in een harnas zal vervoeren, zodat ze met snelheden tot 10 km/u over een baan boven hun hoofd kunnen zweven. De 60-90 seconden durende rit is ook toegankelijk voor mensen met een handicap.

“Zoals de naam al doet vermoeden is Park19 een nieuwe ruimte die is gecreëerd voor al onze gasten, inclusief activiteiten om families van meerdere generaties samen te brengen op een locatie met een spectaculair uitzicht en leuke buitenactiviteiten voor iedereen,” aldus John Padgett, president van Princess Cruises. “De nieuwe ruimte is op maat gemaakt op basis van feedback van gasten voor meer ruimtes voor familie- en groepsactiviteiten.”

Tot de beschikbare activiteiten op de bovenste dekken van Sun Princess behoren ook ‘Coastal Climb’, een reeks hindernissen op dek 19 en 20, ‘The Lookout’, een observatiedek op het hoogste punt van het schip dat passagiers een geweldig uitzicht geeft, een touwenparcours genaamd ‘The Net’ op dek 19 met evenwichtsbalken, netten en onstabiele bruggen en een ‘Recreational Court’ met tafeltennistafels, shuffleboard en een verscheidenheid aan sport- en wellness-opties. Voor de jongere passagiers is er een waterpark ‘Splash Zone’. Rond Park 19 ligt een joggingbaan. Voor degenen die gewoon willen relaxen terwijl de rest van de familie deelneemt aan de omliggende activiteiten is er een relax-gedeelte genaamd ‘Hammock Area’.

Sun Princess wordt momenteel gebouwd op de scheepswerf van Fincantieri in Italië. Het schip (175.500 brutoton) wordt het grootste in de Princess vloot en zal 4.300 passagiers kunnen vervoeren.

Cruises met Princess Cruises zijn boekbaar bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger