Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Royal Caribbean International introduceert Utopia of the Seas

Royal Caribbean International heeft dinsdag bekendgemaakt dat haar toekomstige cruiseschip Utopia of the Seas vanaf haar debuut in juli 2024 4- tot 5-daagse cruises gaat varen vanuit Port Canaveral in Florida naar het privé-eiland Perfect Day at CocoCay. De verkoop van deze inaugurele cruises van het zesde schip in de Oasis-klasse start op 22 juni voor leden van het loyaliteitsprogramma Crown & Anchor Society van de rederij en een dag later, 23 juni, voor het grote publiek.

De Utopia of the Seas zal het eerste schip in de Oasis-klasse zijn dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Het krijgt meer dan 40 eet- en drinkgelegenheden, de grootste en langste droge glijbaan op zee en vijf zwembaden voor jong en oud.

Nieuwe eetgelegenheden zijn onder andere een nieuw specialiteitenrestaurant die passagiers meeneemt op een treinreis terwijl ze eten, een nieuwe foodtruck aan het zwembad, een verbeterde Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, nu met twee verdiepingen met uitzicht op de Boardwalk en een verbeterd teppanyaki-restaurant met Izumi en Izumi in the Park, met zitplaatsen in de openlucht in Central Park.

Een nieuw barconcept is de Pesky Parrot, een bar met Caribisch thema op de Royal Promenade. De bar biedt het beste van de Caribbean, waaronder rum en tequila.

De accommodaties aan boord bieden voor elk wat wils, met twintig verschillende categorieën hutten en suites om uit te kiezen. Het uitzicht varieert van uitzicht op zee tot uitzicht op de buurten zoals Central Park en de Boardwalk. Er komt ook een geheel nieuwe suite-optie: Solarium Suites. Er wordt een apart gedeelte gecreëerd, dat alleen bestemd is voor volwassenen. Het solarium krijgt een eigen zwembad en whirlpools, compleet met een bar, ligbedden, panoramisch uitzicht op zee en de Solarium Bistro.

Cruises met Royal Caribbean zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger