Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

TUI Cruises maakt eerste details achtste nieuwbouw schip bekend

Het Duitse TUI Cruises maakt details bekend van haar achtste schip dat momenteel gebouwd wordt op de Fincantieri-werf in Monfalcone, Italië. Het eerste schip in een nieuwe scheepsklasse tilt de filosofie van de rederij weer een stapje hoger: welzijn, ontspanning en genieten op een nieuwe manier. De rederij maakte nog niet bekend of het schip ook Mein Schiff 8 zal gaan heten, zoals in lijn met de overige schepen in de vloot die allen genummerd zijn van Mein Schiff 1 tot en met Mein Schiff 7. De laatste is ook een nieuwbouw schip dat nu in Turku vorm krijgt.

Het schip zal vaste gasten en cruiseliefhebbers een nog veelzijdigere culinaire reis bieden. Het schip heeft bovendien meer mogelijkheden om je terug te trekken in architectonisch spectaculaire oases van welzijn. Op het gebied van hutten en suites zal Mein Schiff nog meer tegemoet komen aan de behoeften van cruisereizigers, en creëert de rederij een heel speciaal vakantiegevoel: spa en wellness krijgen een nieuw jasje. Bovendien zal high-class entertainment een nieuw thuis vinden op dit schip, dat volgens de planning eind 2024 in de vaart komt.

Met alle geweldige nieuwe functies is het belangrijk voor TUI Cruises ook het immer populaire Premium inclusive concept ook op dit nieuwe schip aan te bieden.

“We zijn verheugd dat we samen met de scheepswerf Fincantieri en alle betrokken architecten, ontwerpers en onze zeer toegewijde medewerkers het Mein Schiff-concept zo consequent hebben ontwikkeld dat elk dek voor één ding staat: ‘Beleef welzijn op een nieuwe manier’,” zegt Wybcke Meier, CEO TUI Cruises. “Feedback van onze gasten is belangrijk voor ons en nemen we mee in onze nieuwbouw. Daarom maakt dit schip indruk met veel ruimte voor individuele behoeften, innovatieve culinaire concepten en een volledig opnieuw ontworpen entertainmentwereld.”

LNG

TUI Cruises richt zich ook op milieu- en klimaatbescherming met haar nieuwe scheepsklasse: dit nieuwe schip vaart op LNG, vloeibaar aardgas. In de toekomst kan het schip ook varen met emissiearme en klimaatvriendelijke bio- en e-LNG – een belangrijke stap in de richting van klimaatneutraal varen. Daarnaast wordt het uitgerust met verbeterde katalysatoren (stikstofoxide reductie naar Euro 6 norm) en een walstroomaansluiting. Dit zorgt ervoor dat het schip bijna emissievrij kan varen terwijl het in de haven ligt. Voor een nog efficiëntere afvalverwerking heeft het schip een innovatief systeem dat organisch afval door middel van thermische behandeling kan versnipperen en verwerken voor verder gebruik aan land.

“De investering in LNG-aangedreven schepen is een belangrijke stap op weg naar emissievrij en klimaatneutraal varen. LNG dient hier als overbruggingstechnologie. In de toekomst zullen we BIO-LNG of E-LNG gebruiken, dat men ofwel uit biogene bronnen ofwel synthetisch uit hernieuwbare energie produceert,” legt Wybcke Meier uit.

TUI Cruises wil tegen 2030 haar eerste klimaatneutrale cruises aanbieden. De rederij heeft nu al een van de modernste en milieuvriendelijkste cruisevloten ter wereld: alle nieuwe schepen tot nu toe, kenmerken zich door hun uitstekende energie-efficiëntie en verbruiken ongeveer 30 procent minder brandstof dan schepen van vergelijkbare grootte. Bovendien zijn ze uitgerust met een gecombineerd uitlaatgas nabehandelingssysteem dat bestaat uit een uitlaatgaswasser en katalysatoren, waardoor de zwaveluitstoot met maximaal 99 procent, de uitstoot van stikstofoxiden met maximaal 75 procent en de uitstoot van deeltjes met maximaal 60 procent wordt verminderd.

Laat je verrassen door TUI Cruises bij:

TUI Cruises Captain Cruise Cruisereizen TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “TUI Cruises maakt eerste details achtste nieuwbouw schip bekend

 • Wat symboliseert het getal 8?
  Het getal 8 is een geluksgetal bij de Chinezen. 8 wordt in het Chinees “ba” uitgesproken en klinkt vergelijkbaar als het woord voor voorspoed en rijkdom “fa”. Een 8 lijkt op het symbool voor oneindigheid ∞ en op een knoop, wat een succesvolle unie symboliseert. Citaat van het internet.

  M.a.w. het cijfer 8 is dus in feite een GOED en GELUKS getal, reden waarom zelfs Boeing haar Dreamliner het cijfer 8 gegeven heeft 7 8 7 en niet onverdienstelijk en best succesvol te noemen is.
  Ik vloog met TUI in 2018 met een Boeing 787-8 naar Curacao waar ik menig cruiseschip gezien had, zat op de heenweg bij het achtster raampje gezien vanaf de voorlaatste deur, was mijn achtste reis naar dit ook bij veel Nederlanders geliefde eiland en vloog terug met hetzelfde toestel PH-TFL de 787-8 terug naar Schiphol en had bij aankomst het geluk om behalve met twee lieftallige en charmante TUI stewardessen gearmd op de foto te staan, kom je sneller van je jetlag af (!), ook nog op de stoel van de gezagvoerder IN de cockpit te mogen plaatsnemen en een foto te maken. Dit laatste was dus op de luchthaven aan de slurf en NIET tijdens de vlucht want toen genoot ik van de TUI service zelf.
  De reis naar de West was dus succesvol te noemen en misschien heeft deze goedkope “last minute” aanbieding mede te danken gehad aan het cijfer 8 en dus zou ik TUI aanraden ZEKER voor dit schip het cijfer 8 acht te geven. Hopelijk wordt dat ook een succesvolle toekomst net zoals mijn trip naar Duschi Korsou.
  TIP.
  Wie trouwens Curacao bezoek geniet niet alleen van strand, stad en land, maar bezoek ook het Maritiem Museum dat in een voormalig bordeel is gevestigd en waar ook een speciale afdeling is van en over de Koninklijke Marine, scheepsmodellen, kleine horeca en winkeltje en er geen restanten van het bordeel en haar gebruikers is te vinden, want dat hebben ze allang opgeruimd…
  … Men kan er zelfs een rondvaart met de bekende pontjes boeken en een unieke haven rondvaart maken met tekst en uitleg en vaart eens onder de 51 meter hoge Koningin Julianabrug door en krijg er zelfs korting om het museum daarna te bezoeken. Twee maal per week bestaat er de mogelijkheid tot, informeer ter plaatse en intussen kan men in Willemstad menig (cruise)schip bewonderen, want dat is dit eiland, een paradijs voor scheepsliefhebbers en scheepsspotters en wie weet treft men er naast de TUI Boeings Dreamliner 787 ook een TUI cruiseschip aan, Bon Voyage !

  P.S. Het getal 4 is geen goed getal bij de Chinezen, 8 en 9 zijn betere getallen…

Reacties zijn gesloten.