Cruisereiziger
Walstroom

AIDAmar opent eerste walstroomvoorziening van Denemarken in Aarhus

Samen met de haven van Aarhus vierde AIDA Cruises dinsdag de opening van de eerste walstroomvoorziening voor cruiseschepen in Denemarken. AIDAmar werd met succes voorzien van energie vanaf de wal in regulier bedrijf. Eerder ondersteunde AIDA Cruises haar Deense partner al bij de voorbereidingen voor de ingebruikname van de nieuw gebouwde installatie. In april van dit jaar voltooide de AIDAsol als eerste cruiseschip met succes de integratietests aan wal en aan boord van het schip.

“Wij waren de eerste cruisemaatschappij in Europa die walstroom ging gebruiken. We laten zien dat we ons woord houden, dat we in 2022 aan onze Cruise Baltic-partners hebben gegeven, en we zijn blij dat onze schepen nu ook in een Deense haven gebruik kunnen maken van walstroom. Met onze investeringen in deze schone technologie ondersteunen we actief de doelstellingen van de Europese Unie om tegen 2030 in alle grote EU-havens een walstroominfrastructuur aan te leggen,” zegt AIDA President Felix Eichhorn.

AIDA Cruises houdt al sinds 2004 rekening met het gebruik van walstroom bij de planning en bouw van haar schepen. Aan de wal ging er nog eens tien jaar voorbij voordat het bedrijf in 2017 met een cruiseschip reguliere activiteiten kon starten op Europa’s eerste walstroomfaciliteit in Hamburg Altona. Sinds 2021 kunnen AIDA-schepen ook gebruikmaken van walstroom uit hernieuwbare energiebronnen in Kiel en Rostock-Warnemünde. Dankzij de opening van nog meer faciliteiten op haar Europese cruisebestemmingen, breidde het bedrijf het gebruik van walstroom in 2022 uit naar havens in Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Cruises met AIDA Cruises zijn boekbaar bij:
Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger