Cruisereiziger
Specialiteitenrestaurant

AIDA Cruises onthult nieuw restaurant met veganistisch menu

AIDA Cruises introduceert deze zomer een nieuw restaurant aan boord van 3 cruiseschepen in haar vloot: de Soulkitchen. Vanaf 24 juni 2023 kunnen cruisereizigers op de AIDAnova, AIDAperla en AIDAprima in het nieuwe à la carte restaurant genieten van duurzame gerechten gemaakt van verse en voornamelijk plantaardige ingrediënten. Het nieuwe restaurantconcept is uniek op volle zee.

“We zijn er trots op dat we met Soulkitchen opnieuw een trendy aanbod creëren en ook inspelen op de toegenomen vraag van onze gasten. Met ons moderne en duurzame concept willen we niet alleen gezond eten promoten, maar ook een bijzondere ervaring creëren,” zegt Rene Thiersch, Senior Manager Culinary Operation bij AIDA Cruises. Als medebedenker, projectmanager en voormalig Executive Chef van de schepen is de opening van Soulkitchen voor hem een bijzonder AIDA-moment. “We waren in staat om de verbouwing en herinrichting aan boord soepel te implementeren tijdens de lopende operaties dankzij de goede voorbereiding van de planning en onze bemanning,” voegt Thiersch.

 

Soulkitchen is een nieuwe hotspot voor ontbijt en diner aan boord. Het nieuwe restaurant biedt passagiers een gezonde start van de dag. Een selectie veganistische lekkernijen wordt aan je stoel geserveerd in een rustige sfeer. Van boter tot kaas en vleeswaren, alles is hier plantaardig – zelfs de “zalm” plakjes. Zelfgemaakt broodbeleg, geweekte havervlokken, bananenbrood, vers fruit en groenten staan ook op het menu. Daarnaast kunnen passagiers naar wens kiezen uit Fairtrade koffie, biologische thee, verse jus d’orange of een fruitige smoothie. s Avonds, tussen 18:00 en 21:00 uur, serveert Soulkitchen dagelijks wisselende, creatieve 3-gangenmenu’s. Het menu biedt een verscheidenheid aan veganistische en plantaardige vlees- en visalternatieven, zoals kokosnoot lemongrassoep, amandelgerstrisotto met gesauteerde kruidenappels en een trio van crème brûlée. Er zijn ook alcoholvrije wijnen en sterke dranken verkrijgbaar.

De showkeuken in het midden van het restaurant biedt passagiers een bijzondere ervaring: ze kunnen er live bij zijn als de verschillende culinaire hoogstandjes voor hun ogen worden bereid. Tussen de maaltijden door kunnen reizigers zich verheugen op kooklessen en workshops bij Soulkitchen. Alle data voor de kookcursussen en workshops zijn te vinden in de reisplanner op myAIDA.

In de à la carte en specialiteitenrestaurants aan boord van de AIDA-vloot werd het aanbod vorig jaar al uitgebreid met nieuwe veganistische voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, zoals steaks, schnitzel of burgers op puur plantaardige basis. Ook bij het ontbijt kunnen passagiers sinds eind 2022 kiezen uit een verscheidenheid aan plantaardige specialiteiten en veganistische crèmes en spreads geproduceerd aan boord.

Sinds maart 2023 heeft het marktrestaurant op AIDAcosma, AIDAperla, AIDAprima en AIDAnova nog eens 15 nieuwe veganistische gerechten om uit te kiezen bij het buffet. Ook het veganistische aanbod aan boord van de Sphinx schepen is in dezelfde periode uitgebreid met 20 nieuwe gerechten en er is een nieuwe conceptdag geïntroduceerd, waarbij expliciet rekening wordt gehouden met de bewuste voedingsvorm. Alle restaurants zijn voorbereid op allergieën of voedselintoleranties. In de Schonkostbar worden alleen gluten- en lactosevrije gerechten aangeboden.

Interesse in cruisen met AIDA Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger