Cruisereiziger
Bestemmingen

MSC Cruises stelt haar Winter Cruises 2023/2024 programma voor

MSC Cruises heeft een overzicht gegeven van het wintercruiseprogramma voor 2023/2024 met een reeks routes in Noord-Europa; de Middellandse Zee; de Caraïben en Antillen; Bermuda & Ocean Cay MSC Marine Reserve; de Emiraten; Zuid-Amerika; Egypte, Rode Zee en Saoedi-Arabië en Zuid-Afrika. Daarnaast zijn er ook nog de MSC Grand Voyages en de MSC World Cruise 2024 .

Het wintercruise programma voor 2023/2024 biedt iets voor elk type reiziger: mensen die op zoek zijn naar een korte vakantie dicht bij huis, gezinnen die samen van de vakantie willen genieten of avonturiers die nieuwe bestemmingen willen ontdekken. Met 22 schepen en meer dan 150 bestemmingen in 70 landen biedt MSC Cruises een enorme keuze aan reiservaringen, variërend van mini-cruises en trips van 7 nachten tot de 120 nachten durende MSC World Cruise 2024.

Hierbij een gedetailleerd overzicht van het aanbod wintercruises 2023/2024:

Noord-Europa 

Het laatste nieuwe schip in de MSC vloot, MSC Euribiawordt ingezet voor de “Parels van het Noorden”-cruises. De zeven nachten durende cruises vertrekken uit Rotterdam, en doen Le Havre aan in Frankrijk, Southampton in het Verenigd Koninkrijk, Hamburg in Duitsland en Zeebrugge in België.

Het gloednieuwe schip MSC Euribia staat symbool voor de visie van de cruisemaatschappij om een duurzame toekomst te waarborgen. MSC Euribia is “Built for the future”: het is het meest energie-efficiënte cruiseschip ooit en beschikt over de modernste duurzame technologieën om haar impact op het mariene ecosysteem te beperken. Klik hier voor Miriam’s exclusieve reportages aan boord van MSC Euribia.

Middellandse Zee 

MSC Cruises biedt talrijke mediterrane cruises, met gevarieerde routes en de meeste inschepingshavens van alle cruisemaatschappijen in de regio. Voor het Winterprogramma 2023/2024 worden vier schepen ingezet in deze populaire regio: MSC Fantasia, MSC Sinfonia, MSC Poesia en MSC World Europa gaan langs tal van historische steden en stranden van de Middellandse Zee.

Caraïben en Antillen

Zes schepen waaronder MSC Meraviglia, MSC Seascape, MSC Seashore, MSC Magnifica, MSC Divina en MSC Seaside varen door de azuurblauwe wateren van de Caraïben. Met uitzondering van de MSC Seaside doen alle schepen het unieke privé-eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama’s aan.

MSC Seaside zal tijdens het winterseizoen in de Antillen gaan varen met als thuishaven Fort-de-France, in de schaduw van de Pelée-berg en op een steenworp afstand van de botanische tuinen van Jardin de Balata. Ze zal vanuit de hoofdstad Martinique verder varen door de Antillen en West-Indië, met een serie cruises van 7 nachten.  Hoogtepunten zijn onder meer Saint Lucia, Guadeloupe en Antigua en Barbuda.

Heel interessant is het Fly & Cruise aanbod van MSC Cruises voor de Antillen. Voor een 7 nachten cruise wordt een vlucht voorzien vanuit de luchthaven van Paris Orly naar Fort de France. Een transfer van Brussel naar Paris Orly is mogelijk, zonder meerprijs. Fly & Cruise op deze bestemming is eveneens mogelijk  voor 14 nachten, maar dan wel met een vertrekvlucht vanuit Frankfurt, met bestemming Fort de France.

Bermuda & Ocean Cay MSC Marine Reserve 

MSC Meraviglia vertrekt vanuit New York, een nieuwe vertrekplaats voor MSC Cruises, om de kustlijnen van Bermuda en de Bahama’s te verkennen.

Dubai, Abu Dhabi en Qatar 

Twee schepen, MSC Opera en MSC Virtuosa, verkennen de torenhoge architectuur en rijke cultuur van het Midden-Oosten.

MSC Opera biedt een vaarroute van 7 nachten met twee overnachtingen in Dubai om passagiers in staat te stellen deze bijzondere stad volledig te verkennen en om Abu Dhabi, Sir Bani Yas en Muscat in Oman te bezoeken, één van de snelst groeiende toeristische bestemmingen in deze regio.

Vanuit thuishaven Dubai vaart MSC Virtuosa naar de nabijgelegen moderne metropool Abu Dhabi, naar Sir Bani Yas Island, waar passagiers de kans krijgen om een exotische reeks dieren te ontdekken of te zonnebaden op de smetteloze stranden, allemaal exclusief voor MSC Cruises op de dagen dat de MSC schepen daar aanmeren. Het schip doet ook Bahrein aan, en Doha, de futuristische hoofdstad van Qatar, voordat het terugkeert naar Dubai met een overnachting.

MSC Cruises biedt een interessante Fly & Cruise formule aan met een vlucht vanuit Amsterdam naar Dubai.

Zuid-Amerika

Niet minder dan zes schepen worden in de Zuid-Amerikaanse regio ingezet. MSC Preziosa, MSC Grandiosa, MSC Lirica, MSC Musica, MSC Seaview en MSC Armonia bieden routes langs bruisende steden en de landschappen van Brazilië, Argentinië en Uruguay.

Egypte, Rode Zee en Saoedi-Arabië

MSC Orchestra met vertrekken uit Sharm El Sheikh en Safaga wordt ingezet in deze regio. De vaarroute gaat langs Saoedi-Arabië, Jordanië en Egypte.

Eveneens is er de mogelijkheid om een Fly & Cruise te boeken met een vlucht van Brussel naar Sharm El Sheikh.

Zuid-Afrika

Met als thuishaven Durban vaart MSC Splendida in Zuid-Afrika en reist langs Mozambique en Namibië.

MSC Grand Voyages: 100 havens in 35 landen op 4 continenten

MSC Grand Voyages staat voor 37 unieke vaarroutes op 17 schepen, waarmee meer dan 100 havens in 35 landen op 4 continenten worden aangedaan. De MSC Grand Voyages 2023/24 zullen vertrekken vanuit de belangrijkste havens wereldwijd en kunnen 10 tot 30 dagen duren en bieden een ultieme cruise ervaring langs historische zeeroutes tussen Europa en Amerika, Afrika en Azië. Tijdens deze cruisevakantie krijgen passagiers de kans om de culturen die ze tegenkomen te ontdekken en te leren dankzij een ruime waaier aan excursies aan wal.

MSC World Cruise 2024

De MSC World Cruise 2024 vertrekt op 5 januari 2024. Aan boord van de MSC Poesie start een reis van 120 nachten en gaat langs de mooiste plaatsen op deze planeet. Niet minder dan 52 bestemmingen in 31 verschillende landen worden aangedaan. Het cruiseschip reist naar bezienswaardigheden van niet minder dan 5 continenten.

De vaarroute gaat langs de Middellandse Zee, het Suezkanaal en de Rode Zee verder naar Afrika. Vervolgens wordt de Atlantische Oceaan overgestoken richting Brazilië, het Caraïbisch gebied, de VS en Canada, daarna naar Groenland en IJsland en zo terug naar Europa.

Frank Van den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises voegt daaraan toe : “De MSC World Cruises zijn iconisch in de cruise-wereld, en heel erg in trek bij zowel ervaren als nieuwe cruisereizigers. Het programma van MSC World Cruise 2024 staat garant voor een ongelofelijk avontuur vol spanning en emotie. De faciliteiten aan boord van MSC Poesia zorgen daarenboven voor een onvergetelijke wereldreis in alle comfort.”

(*) Meer informatie over het pakket ‘Fly & Cruise’ :

Fly & Cruise is een pakket aangeboden en volledig ondersteund door MSC Cruises, dus van zodra de reiziger de luchthaven binnenstapt tot het eind van de reis. MSC zorgt in dat geval voor een totaalpakket en -beleving.

De vluchten worden uitgevoerd door bekende partnerluchtvaartmaatschappijen. In het pakket zitten de luchthaventaksen, bagage in het ruim én transfers van en naar de inschepings- en ontschepingshavens.

Bovendien profiteert de reiziger eveneens van een verbindingsgarantie in geval van eventuele vertraging, bagage ophaaldienst, assistentie op de luchthaven vanaf 2 uur voor vertrek en telefonische assistentie in geval van nood.

Wil jij in de komende winter met MSC Cruises varen? Bekijk het aanbod en boek:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!