Cruisereiziger
Testvaart

Icon of the Seas voltooit eerste succesvolle proefvaart

Het toekomstig grootste cruiseschip ter wereld, Icon of the Seas, heeft donderdag haar eerste proefvaart succesvol afgerond. Het eerste schip in de Icon-klasse van Royal Caribbean International keerde donderdag na 4 dagen van zeetesten terug naar de Meyer Turku scheepswerf in Finland, waar het in aanbouw is.

Tijdens de afgelopen dagen voerden de honderden werknemers aan boord talrijke technische en nautische testen uit. Hierbij werden o.a. de hoofdmotoren, het remsysteem, de besturing en de geluids- en trillingsniveaus gekeurd. Later dit jaar volgt nog zeker een tweede proefvaart, voordat het haar debuut maakt in Miami in januari 2024.

Icon zal het hele jaar door 8-daagse cruises varen vanuit Miami naar het Oostelijke en Westelijke gedeelte van de Caribbean. Bestemmingen die worden aangedaan zijn Perfect Day at CocoCay op de Bahama’s, Cozumel in Mexico, Philipsburg in St. Maarten en Roatan in Honduras.

Interesse in cruisen met de Icon of the Seas? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!