Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenOverdracht

Oplevering van Explora I vertraagd

Explora Journeys moet noodgedwongen de oplevering en doop van Explora I annuleren omdat het schip vertraagd is in de oplevering. Vandaag op donderdag 6 juli had de oorspronkelijke oplevering moeten plaatsvinden en op 8 juli de doop in Civitavecchia. (update 8 juli:) De allereerste cruise van 17 juli 2023 is vanuit Southampton geannuleerd. Het is niet precies bekend wanneer Explora Journeys het schip gaat ontvangen.

In april onderging het schip de zeetesten vanuit Monfalcone in Italië bij scheepswerf Fincantieri. Momenteel wordt de hand gelegd aan de laatste werkzaamheden aan de binnenkant van het schip.

De planning is dat het schip tot en met oktober 2023 in Europa blijft, waarna het schip een Caribisch seizoen zal maken van november 2023 tot en met maart 2024.  Daarna zal de Explora I terugkeren naar Europa voor een zomer met unieke reizen, van de Middellandse Zee tot en met de Noordkaap.

Nieuwsgierig naar Explora? Lees hier meer.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger