Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepenTestvaart

EXPLORA I voltooit succesvolle proefvaart op zee

Explora Journeys, het luxe cruisemerk van de MSC Group, heeft donderdag laten weten dat EXPLORA I haar proefvaart met succes heeft afgerond. Dit is de eerste in een vloot van maximaal zes schepen die wordt gebouwd door scheepsbouwer Fincantieri in Italië.

Na de succesvolle proefvaart ondergaat EXPLORA I nu de laatste voorbereidingen voordat ze in juli 2023 aan haar eerste reis begint. De bouw van het schip van 63.900 brutotonnage begon op 10 juni 2021 op de scheepswerf in Monfalcone, Italië. De doopceremonie voor EXPLORA I vindt plaats op 8 juli in Civitavecchia nabij Rome. Daarna volgt haar maiden voyage met vertrek op 17 juli vanuit Southampton. Het betreft een 15-daagse cruise naar de Noorse fjorden en de poolcirkel met Kopenhagen als eindbestemming.

Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys zei: “Onze visie en doel vanaf de eerste dag is geweest om een ​​oceaanreiservaring als geen ander te creëren en we zijn verheugd dat de eerste van onze baanbrekende nieuwe klasse schepen, EXPLORA I, zal gaan varen in juli 2023. De proefvaart is een cruciaal onderdeel van het proces en we zijn blij dat EXPLORA I met vlag en wimpel is geslaagd. Ons team heeft onvermoeibaar gewerkt aan het ontwerpen en bouwen van een schip dat de perfecte combinatie biedt van luxe, avontuur en duurzaamheid, en we kunnen niet wachten om het met onze gasten te delen.”

Cruises met Explora Journeys zijn boekbaar bij:

Captain Cruise TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!