Cruisereiziger
Testvaart

Emerald Sakara op weg naar Europa na voltooiing proefvaart

Na een succesvolle proefvaart voor de kust van Vietnam is de Emerald Sakara op weg naar de Middellandse Zee voor haar debuut op zaterdag 5 augustus 2023. Het gloednieuwe jacht van Emerald Cruises vertrok op 3 juli vanaf de scheepswerf Halong voor de zeetesten, waarbij alle belangrijke systemen werden getest. Deze werden uitgevoerd door de kapiteins John Edwards en James Griffiths. Aansluitend vertrok de Emerald Sakara op 6 juli naar Europa.

De maiden voyage van de Emerald Sakara is een 8-daagse ‘Ionian Sea Adventure’ cruise van Piraeus naar Civitavecchia (Rome). Het jacht doet Itea (Griekenland) aan, waarna het door het Kanaal van Korinthe vaart naar Cephalonia, Sicilië, Amalfi, Sorrento en Capri.

“We zijn zeer tevreden met hoe goed ons nieuwste luxe jacht met 100 gasten, Emerald Sakara, heeft gepresteerd tijdens haar proefvaart’, zegt Glen Moroney, oprichter en voorzitter van Scenic Group. Ze overtrof onze verwachtingen in alle opzichten. We zijn blij dat we ons nieuwste juweeltje over minder dan een maand kunnen delen en kijken ernaar uit om onze gasten deze herfst en winter prachtige ervaringen te bieden in het Caribisch gebied en Centraal-Amerika.

Emerald Sakara zal de zomer doorbrengen met het verkennen van Italië, Griekenland, Turkije en de Adriatische Zee. Van daaruit zal het jacht zich bij zus Emerald Azzurra voegen in het Caribisch gebied en Midden-Amerika.

De eerste ”Eastern Carbbean and Grenadines” cruise staat gepland voor 18 november, met de doopceremonie op 2 december in San Juan, Puerto Rico. Kelly Craighead, president/CEO van CLIA, fungeert als doopmoeder.

Zie onderstaande video voor beelden van de proefvaart van Emerald Sakara:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger