Cruisereiziger
Bestemmingsinformatie

Buenos Aires

Buenos Aires

Aanlegplaats in Buenos Aires

De cruise terminal van Buenos Aires in Argentinië bevindt zich een stukje buiten het centrum. Het gebouw is groot en men kan er meerdere cruiseschepen tegelijk afhandelen. In de terminal zijn winkeltjes en tal van andere nuttige zaken zoals hokjes voor de twee hop-on-hop-off busbedrijven.

Hoe naar het centrum van Buenos Aires?

De haven is niet echt ingericht op cruiseschepen. Het is in eerste instantie een containerhaven met veel containers, hijskranen, vrachtwagens en lawaai. De cruiseschepen liggen aan kades waar ook containerschepen aanleggen. Om van je cruiseschip naar de terminal te komen, moet je altijd met een bus. Die brengt je over hobbelige paden tussen de containers door naar de terminal. Lopen door de haven is verboden en ook gevaarlijk.

Vanaf de cruiseterminal kun je in principe lopen naar de stad. Dat wordt afgeraden omdat het in de omgeving van de terminal niet altijd veilig zou zijn. De meeste cruiserederijen zetten een (soms gratis) shuttlebus in die je in het centrum dropt. Daar is het nodige te voet te bezoeken.

 

Bezienswaardigheden en excursies in Buenos Aires

Wie een hop on hop off bus neemt, wordt, nadat je met de bus vanaf je schip naar de terminal bent gereden en je de terminal door naar buiten bent gelopen, met een speciale bus van het hop on hop off bedrijf gebracht naar een van de stops van de officiële route. Daar stap je over op de reguliere hop on hop off bus.

Voor een echt goede indruk van de diverse interessante wijken van de stad is een hop-on-hop-off bus een goede en goedkope oplossing. Er zijn diverse wijken met elk een eigen sfeer. Uiteraard kan je de mooiste musea bezoeken (tip: Evita museum), historische gebouwen zien of genieten van moderne architectuur.

Vergeet niet om in Buenos Aires naar een tangoshow te gaan. Uitermate boeiend. Op de flyer van de gele hop on hop off staat een heel goede, die plaatsvindt in een beroemd koffiehuis.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 


Wil je ook een cruise maken naar Buenos Aires?

Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Buenos Aires

  • Dank voor de zeer nuttige informatie over de aanloophavens.

    met vriendelijke groet,

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger