Cruisereiziger
Bestemmingen

Sea Cloud Cruises ontdekt de Azoren als nieuwe bestemming

Nieuwe routes, nieuwe concepten en een nieuwe bestemming – dit is wat Sea Cloud Cruises belooft voor het komende seizoen. Voor 2024 heeft de cruisemaatschappij, naast haar bewezen kunst-, cultuur- en culinaire reizen, programma’s ontwikkeld over momenteel populaire onderwerpen als regeneratie, mindfulness en welzijn. Het nieuwe aanbod is speciaal afgestemd op de nieuwste aanwinst in de vloot, de Sea Cloud Spirit en weerspiegelt de goede ervaringen die de rederij in het eerste volledige seizoen heeft opgedaan met hun nieuwste tallship.

Met deze nieuwe routes komt de rederij tegemoet aan de groeiende vraag naar bijzondere, ontspannende en tegelijkertijd stimulerende ervaringen. “Voor steeds meer gasten is het het belangrijkste doel geworden om zichzelf te verwennen en in zekere zin een reis naar zichzelf te ondernemen”, legt algemeen directeur Daniel Schäfer uit, “het vorige concept van cruisen, om van punt A naar punt B met het schip en onderweg zoveel mogelijk doen, verliest merkbaar zijn aantrekkingskracht.”

Een nieuwe bestemming maakt de Atlantische droom waar

Met de Azoren heeft Sea Cloud Cruises opnieuw een nieuwe bestemming aan haar programma toegevoegd. De reis van Porto (Portugal) naar São Miguel (Azoren) van 29 juli tot 4 augustus 2024 is voor velen bijna een droom: de Sea Cloud Spirit vaart drie dagen de Atlantische Oceaan op, voordat de groep groene eilanden verschijnt aan de horizon.

Komend seizoen zullen de schepen opnieuw hun voordeel demonstreren als luxueuze tallships met een privé tintje in de vaargebieden van de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden, het Caribisch gebied, Midden-Amerika, de Atlantische Oceaan en de Noordzee. Dankzij het “kleine maar voortreffelijke” principe kan de rederij reizen naar havens die niet vaak bezocht worden.
Voor Daniel Schäfer zijn de Exuma’s – sinds begin 2023 aan het programma toegevoegd – het beste voorbeeld: “De kleine en exclusieve zusjes van de Bahama’s zijn alleen toegankelijk voor kleine schepen wat het unieke karakter van onze reizen belichaamt.”

Ontspanning

Bij veel reizen zijn, volgens de huidige tijdsgeest, ontspanning, herstel, welzijn en regeneratie nog prominenter aanwezig. De rederij heeft voor de nieuwe concepten gerenommeerde partners aan boord gehaald. Een regeneratiecoach nodigt gasten onder meer uit voor een ‘pitstop voor het leven’. De coach leert Olympische kampioenen, wereldkampioenen en topmanagers het mentale vermogen om van binnenuit nieuwe energie te ontwikkelen voor nieuwe uitdagingen. “Deze cruises zijn bedoeld voor mensen die in hun professionele leven op hun best moeten presteren en in hun beperkte vrije tijd een duurzaam evenwicht willen vinden”, legt Schäfer uit.

In bijna alle vaargebieden zijn er afvaarten waarbij het Lido Deck een chill lounge wordt onder de titel “Lifestyle and Relaxing Beats” – inclusief een DJ. Exclusieve evenementen aan de wal ronden het aanbod af. “Blijkbaar hebben we met dit nieuwe concept een gevoelige snaar geraakt”, is Schäfer tevreden.

De nieuwe reizen maken deel uit van de strategie van Sea Cloud Cruises om de individuele sterke punten van de drie grote schepen verder te benadrukken. “Na de eerste ervaringen met de nieuwe Sea Cloud Spirit is het nog duidelijker geworden dat onze schepen dezelfde hoge normen hanteren, maar dat elk schip zijn eigen profiel heeft”, zegt Schäfer. Het inmiddels 92 jaar oude vlaggenschip Sea Cloud spreekt mensen aan met een uitgesproken gevoel voor klassieke schepen en klassieke elegantie; de Sea Cloud II combineert zeiltraditie en een intieme sfeer aan boord voor een individuele ervaring; de Sea Cloud Spirit  is de moderne interpretatie van haar twee oudere zussen en maakt indruk met haar ruimtelijkheid en rustige elegantie.

Zeemansharten kloppen sneller: Sea Cloud Spirit ontmoet America’s Cup

Natuurlijk zijn er nog steeds de klassieke reizen en bestemmingen. Deze reizen hebben ook verschillende thematische aandachtspunten, zoals kunst, cultuur, culinair en klassiek. En er zijn hoogtepunten: “Het zal een bijzonder moment zijn wanneer onze Sea Cloud Spirit de modernste zeiljachten ter wereld ontmoet in de laatste rondes van de legendarische America’s Cup bij Barcelona in de herfst”, is Daniel Schäfer opgetogen.

Nieuwsgierig naar deze luxe tallships? Kijk zeker even bij:

Yacht Cruise Company - Nieuw! Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)