Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

Holland America Line installeert met succes Starlink-internet aan boord van meer dan helft vloot

Holland America Line is meer dan halverwege met het updaten van haar internet naar SpaceX’s Starlink in haar vloot van 11 schepen. Het eerste schip dat deze nieuwe generatie technologie ontving was de Koningsdam. Inmiddels hebben de Oosterdam, Volendam, Westerdam, Zaandam en Zuiderdam allemaal het hogesnelheidsinternet aan boord.

Starlink is de leider in Low Earth Orbit (LEO) satelliettechnologie die wereldwijd snel internet levert. Volgens de rederij is de feedback van passagiers en bemanningsleden over de prestaties van de Wi-Fi op de schepen waar Starlink internet is geïntroduceerd positief. De schepen waren actief in Alaska, het Middellandse Zeegebied en Canada.

“Ons doel is om alle gasten verbonden te houden met het internet om hun gedenkwaardige ervaringen te delen, en om onze teamleden in staat te stellen om in contact te blijven met hun geliefden thuis,” zei Kathleen Erickson, vice president technologie voor Holland America Line. “Het is belangrijk dat we op de hoogte blijven van de laatste technologische ontwikkelingen om de beste ervaring te garanderen voor iedereen die voet zet op onze schepen.”

De toevoeging van Starlink aan de vloot van Holland America Line zorgt voor sneller internet voor passagiers en bemanningsleden in alle weersomstandigheden en op alle locaties. De upgrade heeft het makkelijker gemaakt om verbonden te blijven met vrienden en familie over de hele wereld en maakt professionele communicatie mogelijk voor passagiers die het kantoor niet achter kunnen laten.

Volgens de planning zal Holland America Line Starlink internet medio december 2023 hebben geïnstalleerd op de resterende vijf schepen in de vloot.

Heb jij interesse in cruisen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger