Cruisereiziger
Eenpersoonshut

Norwegian Cruise Line gaat meer solohutten aanbieden

Norwegian Cruise Line heeft aangekondigd dat het bijna 1.000 speciale solohutten gaat introduceren in haar vloot van 19 schepen. Vanaf heden biedt de rederij voor de eerste keer drie nieuwe categorieën solohutten aan, Solo Inside, Solo Oceanview en Solo Balkon, voor toekomstige afvaarten vanaf 2 januari 2024. Prijzen en beschikbaarheid zijn afhankelijk van de bestemming en de vraag. Soloreizigers gaan hierdoor minder betalen dan voor een traditionele tweepersoonskamer.

“We streven ernaar onze gasten een divers aanbod te bieden om hun droomvakantie te creëren”, zegt David J. Herrera, president van Norwegian Cruise Line. “Sinds we in 2010 onze solohutten op de Norwegian Epic lanceerden, zijn ze behoorlijk populair bij soloreizigers. We luisteren voortdurend naar onze gasten om de ervaring te bieden die ze willen. Door de groeiende vraag van mensen die alleen willen reizen hebben we nu de eenpersoonshutten in onze vloot uitgebreid.”

Fout, groep bestaat niet! Controleer de code! (ID: “11”)

Toegang tot Studio Lounge

Passagiers die in de nieuwe categorieën solohutten verblijven hebben ook toegang tot de Studio Lounge met exclusieve sleutelkaarttoegang, die op sommige schepen beschikbaar is. Deze beschikt over een speciale ruimte om te ontspannen, een bar uitgerust met bier en wijn en een verscheidenheid aan snacks die dagelijks worden geserveerd. Naast hun eigen lounge kunnen solo-cruisers genieten van activiteiten die speciaal voor hen zijn gepland om elkaar te leren kennen.

Nu de capaciteit van de solo-huttencategorieën zich uitbreidt van 9 schepen naar de volledige vloot van 19 schepen, hebben solo-cruisers meer mogelijkheden om bestemmingen die op hun bucketlist staan te bezoeken, zoals Azië, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland, op schepen die voorheen niet deze mogelijkheid boden.

 

Hoe is het om alleen op cruise te gaan? >>
Deze aankondiging komt als reactie op een recente stijging van de populariteit van soloreizen binnen de toeristische sector. Een groeiend aantal mensen ervoor kiest om solo de wereld rond te reizen, in plaats van traditionele groepsreizen met vrienden, familie of partners. Volgens een onderzoek van Travelport vormen soloreizen bijna 18% van de wereldwijde boekingen in de reisindustrie. Meer recentelijk rapporteerde Radical Storage in de statistieken over solo-reizen tussen december 2020 en april 2022 een toename van 267% in online zoekopdrachten naar de term ‘solo-reizen’. Ten slotte zag Norwegian van 2019 tot 2022 een toename van het aantal passagiers dat accommodaties boekte als solo-cruiser in niet-studiohutten.

Wil jij ook solo-cruisen met Norwegian Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger