Cruisereiziger
Routewijziging

MSC Cruises past routes aan in oostelijke Middellandse Zee

MSC Cruises heeft de oostelijke Middellandse Zee routes voor MSC Sinfonia en MSC Musica herzien in het licht van de geopolitieke situatie in Israël.

Op de toekomstige acht reizen van 11 nachten van MSC Sinfonia wordt Haifa, Israël vervangen door Istanbul in Turkije. Dit betekent ook dat Rhodos niet meer op de planning staat. In plaats daarvan bezoeken de schepen Piraeus, Griekenland. Ook Izmir in Turkije is nieuw, in plaats van Limassol (Cyprus).

Vanaf 21 oktober 2023 zal de nieuwe route van MSC Sinfonia de Italiaanse havens van Genua, Civitavecchia en Messina zijn, gevolgd door Piraeus, Izmir, Istanbul en Heraklion op Kreta voordat het schip terugkeert naar Genua, Italië.

Tijdens MSC Musica’s toekomstige drie reizen van 7 nachten vanuit Piraeus, Griekenland, wordt Haifa vervangen door Rhodos op 18 en 25 oktober en Marmaris in Turkije op 1 november.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, zei: “De veiligheid van onze passagiers en bemanning is altijd onze topprioriteit en we hebben snel gewerkt om de routes van MSC Sinfonia en MSC Musica te herzien om een zeer aantrekkelijk alternatief te bieden voor de wintermaanden.”

Fout, groep bestaat niet! Controleer de code! (ID: “11”)

Gasten worden geïnformeerd

De rederij is begonnen met het communicatieproces met al haar passagiers en hun reisagenten die getroffen worden door de wijzigingen.

MSC Cruises zal ook haar website updaten met de bevestigde details van de nieuwe routes om maximale duidelijkheid te bieden aan bestaande passagiers en aan iedereen die toekomstige vakanties op zee in het oostelijke Middellandse Zeegebied tijdens de wintermaanden wil boeken.

Een totaal van 11 toekomstige afvaarten voor MSC Musica en MSC Sinfonia zijn herzien, tussen 15 oktober 2023 en 6 januari 2024 (details hieronder), waarna deze schepen hun routes zoals gepland, vervolgen vanuit Buenos Aires, Argentinië (MSC Musica) en Genua, Italië (MSC Sinfonia).

Betroffen cruises

MSC Musica – drie toekomstige afvaarten van 7 nachten, vanuit Piraeus, tussen 15 oktober en 29 oktober 2023 vertrek zijn upgedate:

 • 15 oktober 2023
 • 22 oktober 2023
 • 29 oktober 2023

MSC Sinfonia – acht toekomstige vertrekken van 11 nachten, vanuit Genua, tussen 21 oktober 2023 en 6 januari 2024 vertrek zijn upgedate:

 • 21 oktober 2023
 • 1 november 2023
 • 12 november 2023
 • 23 november 2023
 • 4 december 2023
 • 15 december 2023
 • 26 december 2023
 • 6 januari 2024

Je bekijkt de aangepaste routes bij MSC:

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger