Cruisereiziger
Cruisemaatschappij

Costa Cruises viert 75e verjaardag in stijl

Om haar 75e verjaardag te vieren organiseert Costa Cruises van 19 tot 27 oktober een reeks evenementen in Genua, de stad waar de geschiedenis van het bedrijf in 1948 begon, met de eerste reis van de “Anna C”, het eerste passagiersschip in de vloot van het bedrijf.

Op vrijdagavond 20 oktober biedt Costa de stad een nooit eerder geziene show in Italië aan: de Monumental Tour. Het evenement, open voor het publiek, vindt plaats om 20.45 uur op Piazza Matteotti en biedt een show waarin elektronische muziek, cultureel erfgoed en digitale kunst met elkaar verweven zijn, gecreëerd door de Franse DJ en producer Michael Canitrot.

De Monumental Tour is ontstaan uit het idee om het artistieke erfgoed van steden te laten interacteren met nieuwe technologieën, waarbij monumenten vanuit een nieuw perspectief worden herontdekt, dankzij elektronische muziek die live wordt gespeeld door DJ’s en meeslepende sets die lichtshows en videomapping combineren.

Fout, groep bestaat niet! Controleer de code! (ID: “11”)

Het voor deze gelegenheid gekozen monument is het Palazzo Ducale. De hoofdgevel van het paleis, met uitzicht op Piazza Matteotti, zal op spectaculaire wijze tot leven komen met een show van beelden en licht, met als thema Genua, zijn geschiedenis en de zee, terwijl toeschouwers zullen dansen op het meeslepende ritme van elektronische muziek. Palazzo Ducale wordt daarmee het eerste artistieke monument in Italië dat de hoofdrol speelt in deze tentoonstelling, na het Palais-Royal in Parijs, het stadhuis van Lissabon, de kathedraal van Laon, het kasteel van Chantilly en de Mont Saint-Michel, en draagt zo bij aan de culturele verrijking ervan in een unieke en innovatieve manier. Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente Genua en de regio Ligurië.

Costa Toscana

De Monumental Tour wordt voorafgegaan door een cocktailparty aan boord van Costa Toscana, het vlaggenschip van Costa Cruises dat elke vrijdag de haven van Genua aandoet, in samenwerking met Vanity Fair Italia. Het menu wordt samengesteld door de Italiaanse chef-kok Bruno Barbieri en begeleid door Ferrari Trento-wijnen, met een persoonlijk label gemaakt voor de speciale gelegenheid. Om het evenement in stijl te vieren, zal er een uitzonderlijke rode loper aan boord zijn, waar gasten over de catwalk kunnen lopen en de sterren kunnen worden van een exclusieve fotoshoot. De avond wordt afgesloten met een speciale showcase van de beroemde Italiaanse kunstenaar Malika Ayane, die voor de gelegenheid aan boord van de Costa Toscana optreedt.

Het programma ter viering van het 75-jarig jubileum omvat ook een initiatief ter ondersteuning van een belangrijke lokale organisatie die een cruciale rol speelt bij het helpen van kwetsbare individuen: de gemeenschap van Sant’Egidio. Op donderdag 19 oktober zullen de chef-koks van Costa Cruises in het klooster van de Basiliek van Santissima Annunziata een speciale lunch bereiden voor ongeveer 150 gasten van de Gemeenschap, met deelname van chef-kok Bruno Barbieri. Stichting Costa Crociere ondersteunt de gemeenschap van Sant’Egidio sinds 2015, als onderdeel van een voedselhulpproject dat tot nu toe ongeveer 1 miljoen maaltijden heeft uitgedeeld.

Op maandag 23 oktober zal de Italiaanse cabaretier Angelo Pintus zijn show uitvoeren in het Politeama Genovese theater vanaf 21.00 uur. De volledige opbrengst van de avond wordt gedoneerd aan het Gaslini Pediatric Hospital in Genua. Costa verdubbelt het totale bedrag en voegt daar een donatie aan toe die gelijk is aan de opbrengsten van de avond.

Een tweede evenement gewijd aan het Gaslini-ziekenhuis zal plaatsvinden op vrijdag 27 oktober: een groep jonge patiënten uit het ziekenhuis en hun families zullen aan boord van de Costa Toscana, in Genua, komen voor een ontdekkingsdag op het vlaggenschip van het Italiaanse bedrijf, met speciaal entertainment, activiteiten en een speciaal voor hen ontworpen lunch. Ze zullen ook worden vergezeld door Mattia Villardita – ‘SpiderMan’, de man die zich verkleedt als de beroemde superheld en een glimlach tovert bij kinderen die in zorginstellingen in de regio Ligurië zijn opgenomen.

Ten slotte zal Costa de merksponsor zijn van de 40e jaarlijkse bijeenkomst van ANCI, de Nationale Vereniging van Italiaanse Gemeenten, die van 24 tot 26 oktober zal plaatsvinden in het Blauwe Paviljoen van de Genuabeurs. Als onderdeel van dit evenement zal Costa op 25 oktober een workshop organiseren gewijd aan ‘Guardiani della Costa’, het nationale milieueducatie- en ‘burgerwetenschap’-project voor Italiaanse studenten, gepromoot door de Costa Crociere Foundation.

Wil jij cruisen met Costa Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Costa Cruises viert 75e verjaardag in stijl

  • Proficiat Costa met jullie 75 jarig jubileum. Ik heb tot nu toe drie maal een scheepsbezichtiging gehad, twee maal met de Costa Magica en recentelijk de Costa Favolosa. Eten was goed en het zijn best mooie schepen al moet je wel van het vele bruine aan kleur houden, maar bij de Favolosa met 32 Graden Celsius in Amsterdam een bezoek brengen is letterlijk een tropen reis gevoel. Reis dat moet met de Costa nog komen, maar hoop doet volgen. Op naar de volgende 75 jaar, bon voyage !

Reacties zijn gesloten.