Cruisereiziger
Reparaties & Werfbezoek

Gerenoveerde AIDAsol meldt zich maandag in IJmuiden

Maandagmiddag arriveert het cruiseschip AIDAsol van de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises in IJmuiden. Het is de eerste stop tijdens een korte 4-daagse cruise van Hamburg naar Nederland en België (Zeebrugge). De afgelopen twee weken verbleef het schip in droogdok in de Duitse Hanzestad bij Blohm + Voss voor diverse onderhouds- en renovatiewerkzaamheden. Daarbij werd o.a. de motor onder handen genomen en kreeg de romp een nieuwe laag verf.

Ook het interieur van AIDAsol is gerenoveerd. Zo heeft heeft de Body & Soul Spa een make-over gekregen, zijn er nieuwe video-wanden in het theater en bij het zwembaddek geplaatst, hebben de horecaruimtes nieuw meubilair ontvangen en is de vloer op de 7 buitendekken vervangen. In totaal is er 14 kilometer aan nieuwe kabels en 8.440 vierkante meter tapijt aangelegd en zijn de passagiershutten opgefrist.

Na een aansluitende 8-daagse cruise naar Noorwegen staat op 27 oktober voor AIDAsol een 117-daagse wereldreis op het programma. Tijdens deze reis worden 42 havens in 20 landen op vier continenten aangedaan. De evenaar wordt twee keer overgestoken. Daarnaast worden er bijzondere bestemmingen bezocht zoals Kaapverdië, Tierra del Fuego, Tahiti, Fiji, Mauritius en zuidelijk Afrika. Op 21 februari 2024 eindigt de wereldtrip weer in Hamburg.

Foto: AIDA Cruises

Cruises met AIDA Cruises zijn boekbaar bij:
Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Zeetours!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger